Anasayfa Haber ASUS, Rusya’ya Ürün Sevkiyatlarını Durdurma Kararı Aldı

ASUS, Rusya’ya Ürün Sevkiyatlarını Durdurma Kararı Aldı

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Twitter’da paylaştığı bir mektupla ASUS’tan barışçıl Ukraynalılarla dayanışma eylemi olarak Rusya’daki “parlak teknolojisinin” satış ve hizmetini geri çekmesini istemişti. Bu mektup hafta sonu çeşitli Tayvan siyasileri taraflarınca tartışıldı.

Tayvan Ekonomi Bakanı Wang Mei-Hua (王美花), yakın tarihte gazetecilere ASUS’un bir an önce Rusya’dan çekilmeyi planladığını Söyledi. Reuters şimdi her şeyin resmiyet kazandığını ve Rusya’ya ürün sevkiyatının durduğu bildirildi.

Rusya’ya karşı alınan kararın dışında Ukrayna’yı desteklemek için bazı mesajlar da verildi. Örneğin ASUS “Ukrayna’da büyüyen insani krizden derin endişe duyduğunu” söylüyor. Donanım üreticisi Ukrayna için insani yardımlardan sorumlu Tayvanlı yardım kuruluşuna 1 milyon ABD doları eşdeğeri bağışta bulunacağını da sözlerine ekledi. Firma açıklamasını “Barışın bir an önce yeniden tesis edilmesini ve insani yardımın sıkıntıda olan herkese zamanında ulaşmasını umuyoruz.” diyerek tamamladı.

Geride kalan haftalarda Google, Nintendo, Sony, NVIDIA, Intel, AMD ve Microsoft ile birlikte sayısız şirketin benzer kararlar aldığını görmüştük. Bazı şirketler bu konuda daha yavaş hareket ediyor ve zaman içinde bu şirketlerin sayısı artacak gibi görünüyor.