Anasayfa Haber Google Dökümanlar İçin Emoji ile Tepki Verme Özelliği Geliyor

Google Dökümanlar İçin Emoji ile Tepki Verme Özelliği Geliyor

Google Dökümanlar, yeni bir güncelleme ile yakında belgelere emoji ile tepki verme desteğini kullanıma sunacak.

Emoji ile tepki verme, halihazırda Slack, Instagram ve iMessage konuşmalarının ayrılmaz bir parçası olarak dikkat çekiyor. Özellik, fazla çaba harcamadan mesajlara hızlı bir şekilde tepki verilmesini sağlıyor. Emoji tepkileri özelliğinin kapsamı, her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Özelliği kullanan uygulamalar arasına şimdi de Google Dökümanlar katılacak.

Google Dökümanlar’ın web versiyonu yakında kullanıcıların belgelerde emojiler ile tepki bırakmalarına izin verecek. Bahsi geçen uygulama, halihazırda belgelere yorum eklemeye izin veriyor. Ancak bu özellik birçok kullanıcı için gereksiz ve zahmetli görülmüş.  Kullanıcıların bu tepkisini karşılıksız bırakmayan Google, yakında herhangi bir belgede yer alan herhangi bir kısma emojiler ile tepki vermeyi mümkün kılacak.

Google Dökümanlar

Kullanıcılar, bir belgede herhangi bir kelimeyi vurguladığında, yan tarafta yorum ve düzenleme düğmelerinin arasında bir emoji düğmesinin de göründüğünü görebilecekler. Emoji düğmesine tıklandığında, en üst tarafta bir arama çubuğu açılıyor. Aynı zamanda, arama çubuğunun alt tarafında da en sık kullanılan tepkilerin göründüğü bir bölüm yer alıyor. Belgelerde, herhangi bir bölüme verilen emoji tepkileri ise ekranın sağ tarafında görünüyor. Tepki olarak verilen emojilerin altında kaç kişinin o emojiyi kullandığını gösteren bir sayaç da bulunduğunu belirtelim.

Son olarak, emoji tepkileri özelliğinin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağını da ekleyelim. Yeni özellik, Google Workspace Essentials, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard ve Enterprise Plus’ta kullanılabilecek.