Anasayfa Haber Ethereum Geliştiricilerinden Virgil Griffith, Hapis Cezasına Çarptırıldı

Ethereum Geliştiricilerinden Virgil Griffith, Hapis Cezasına Çarptırıldı

Ethereum geliştiricilerinden Virgil Griffith, ABD mahkemeleri tarafından Kuzey Kore’ye yönelik uygulanan yaptırımların aşılmasına yardım etmekten dolayı 63 ay hapis cezası aldı.

İddianameye göre geliştirici, 2018’de Kuzey Kore’deki kripto para madenciliği ile dijital para altyapısını geliştirmek için çalıştı ve planlamalar yaptı. Gelen paraların nasıl aklanacağına dair bir dizi talimatlar da verdiği söyleniyor.

Kuzey Kore’nin büyük çaplı kitlesel ölüm silahları ve balistik güçlerini geliştirmek için parasal kaynağı uzun bir zamandır siber saldırılarla sağladığını biliyoruz. 2021’de yapılan araştırmalara göre Kuzey Kore devletine bağlı APT gruplarından Lazarus, 400 milyon dolar değerinde devasa bir kripto para soygununun arkasındaydı. Bu sayede uluslararası camianın parasal ambargosundan pek etkilenmediklerini söylemek mümkün.

ABD’li savcı Damian Williams yapılan açıklamada Kuzey Kore’nin ulusları için büyük bir tehdit olduğu ve yasaları yok sayan aşırı davranışlarda bulunduğunu belirtti. Kasım 2019’da gözaltına alınan Griffith, beş yıl üç ay hapis ve 100.000 dolar para cezasına çarptırıldı.

39 yaşındaki sanık, mahkemedeki ifadesinde Kuzey Kore’nin nükleer silah yapmasını engelleyen maddi sınırları aşmak için harekete geçtiğini kabul etti. Ayrıca diğer ülkelerle rejimin arasındaki para transferini kolaylaştırmak ve yeni formüller geliştirmek için başka ABD vatandaşlarını da işe almaya çalıştığı söylenenler arasında.