Anasayfa Haber Analistler, Küresel Çip Kıtlığının Yakında Sona Ereceğini Düşünüyor

Analistler, Küresel Çip Kıtlığının Yakında Sona Ereceğini Düşünüyor

çip

Pandemi döneminde elektronik cihazlara olan talep oldukça arttı. Yarı iletken tedarik süreci de sancılı bir dönemden geçiyor. Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte endişeler daha da arttı. Ancak bazı analistlere göre durum sanıldığı gibi kötü değil.

Counterpoint Research tarafından yayınlanan yeni bir rapor, arz-talep boşlukları azaldıkça küresel yarı iletken kıtlığının 2022’nin ikinci yarısında rahatlayabileceğini ortaya koyuyor. En büyük yarı iletken üreticilerinden biri olarak Çin’e odaklanan rapor, arz ve talep arasındaki boşlukların geçen yılın sonlarından bu yana daraldığını gösteriyor. Nihayet 5G ile ilgili yonga setleri, uygulama işlemcileri ve RF ekipman envanter seviyeleri arttı. Daha da iyisi, aynı şey PC bileşenleri için de geçerli.

Yarı iletkenler ve bileşenlere odaklanan araştırma analisti William Li, “Wafer üretiminin ve tedarikçi çeşitliliğinin artması, bileşen tedarik durumunda en azından ilk çeyrekte önemli bir iyileşmeye gösterdi” dedi.

Counterpoint Research, kıtlığın yıl sonuna kadar sona ereceğinden emin görünüyor. Şirketin kıdemli analisti Ivan Lam ayrıca COVID-19 vakalarına bağlı olarak işlerin tekrar kötüleşebileceğine de dikkat çekmiş.