Anasayfa Haber TSMC, HPC Pazar Gelirlerinde Patlama Yaşadı

TSMC, HPC Pazar Gelirlerinde Patlama Yaşadı

TSMC, uzun bir süredir en yüksek gelirlerini akıllı telefonlara yönelik çiplere olan siparişlerle elde ediyordu. Aradan geçen yılların ardından HPC (Yüksek Performanslı Bilgi İşlem) pazar segmenti ilk defa akıllı telefon segmentini geride bıraktı.

HPC’nin şirketin gelirine yaptığı %41’lik katkı, akıllı telefon segmentinin %40’lık dilimini geride bıraktı. Tayvanlı devin HPC kazançları son dönemde patlama yaptı ve gelirler %26 oranında arttı.

Şirketin HPC çip siparişleriyle 2022’nin ilk çeyreğinde ~6,8 milyar dolar gelir elde edildi. Geçen yılın son çeyreğinde bu miktar 4.3 milyar dolar seviyesindeydi ve önemli bir artış yaşandı. Durgun akıllı telefon pazarını hesaba katan TSMC, 2022 büyüme hedeflerinin arkasındaki ana güç olarak HPC’ye odaklanmaya başlıyor. Özellikle yapay zeka, veri merkezi ve süper bilgi işlem pazarlarının önemi gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

TSMC’nin endüstri lideri üretim süreçleri ve özellikle gelişmiş paketleme yetenekleri, HPC gelirlerinin temelini oluşturuyor. Şirketin 3D SoIC (entegre çipler üzerinde sistem) paketleme teknolojisi müşteriler tarafından büyük ilgi görüyor.

İlginç bir şekilde, TSMC’nin ilk çeyrek otomotiv geliri de önceki çeyreğe göre %26 arttı. Otomotiv pazarından gelen talepteki artışın arkasındaki nedeni ise elektrikli araç filosu için artan modernizasyona ve bu araçlarda artan çip gereksinimlerine bağlayabiliriz.