Anasayfa Haber Microsoft Edge İçin Dahili VPN Özelliği Geliyor

Microsoft Edge İçin Dahili VPN Özelliği Geliyor

Microsoft Edge VPN

Microsoft, Edge internet tarayıcısına ücretsiz bir yerleşik sanal özel ağ (VPN) servisi ekleyecek. Bu sayede tarayıcının güvenliğinin ve gizliliğinin artırılması hedefleniyor. Edge Secure Network olarak adlandırılan Cloudflare destekli VPN hizmetinin şu anda test aşamasında olduğunu da belirtelim.

The Verge’un haberine göre yeni özellik sayesinde kullanıcıların sanal bir IP adresi kullanarak web’de gezinmelerine ve konumlarını gizlemelerine olanak tanınacak. Diğer taraftan ücretsiz hizmetin veri kullanımı ayda 1 GB ile sınırlı olacak ve kullanıcıların bir Microsoft hesabında oturum açmaları gerekecek. Microsoft, Cloudflare’ın hizmetten destek ve tanılama bilgilerini toplarken şirketin her 25 saatte bir bu verileri kalıcı olarak sileceğinin altını çiziyor.

Bu özellik hala geliştirme aşamasında ve henüz erken test için mevcut değil ancak Microsoft kullanıcıların bir önizlemeyi nasıl deneyebileceklerini ayrıntılı olarak açıkladı. Bu da özelliğin kullanıcıların bu adresten indirip katılabilecekleri Microsoft Edge Insider kanallarından birinde yakında sunulabileceğini gösteriyor. Bunu yaptıktan sonra, Edge’i açarak, Ayarlar ve daha fazlasına giderek ve Güvenli Ağ’a tıklayıp önizleme sürümünü denemek mümkün.