Anasayfa Haber Microsoft Edge İçin Secure Network Duyuruldu

Microsoft Edge İçin Secure Network Duyuruldu

Edge Secure Network

Microsoft, Edge internet tarayıcısı için resmi olarak yerel bir VPN servisi duyurdu. Edge için Secure Network (Güvenli Ağ) olarak adlandırılan özellik sınırlı bir Edge Insider grubu için ön izlemeye sunuldu. Kullanıcılar kısa süre önce özelliğin ilk izlerini fark etmişti.

Microsoft Edge Secure Network, üçüncü taraf yazılım veya uzantıların yüklenmesini gerektirmeyen basitleştirilmiş bir VPN olarak karşımıza çıkıyor. Özellik, genellikle gizlilikten yoksun olan genel ağlarda çalışırken Edge kullanıcılarına güvenli bir bağlantı sağlamayı amaçlıyor. Secure Network’u kullanmak IP adresinizi gizlemenize, verileri şifrelemenize ve trafiği Cloudflare tarafından desteklenen güvenli bir ağ üzerinden yönlendirmenize olanak tanıyor.

Belirli ülkelerde sunucu seçilmesine izin veren geleneksel VPN hizmetlerinden farklı olarak, Microsoft Edge’deki özellik yerel bölgenizdeki sunucuları otomatik olarak seçiyor. Böylece ilgili coğrafi tabanlı içeriği almaya devam edebiliyorsunuz.

Microsoft, Secure Network’ten para kazanmayı planlayıp planlamadığını henüz belirtmemiş. Şirket, ön izleme döneminde (test kullanıcıları için) 1 GB’lık ücretsiz veri sağlıyor.