Anasayfa Haber Windows 11 İçin Windows 10 Benzeri Arama Çubuğu Geliyor

Windows 11 İçin Windows 10 Benzeri Arama Çubuğu Geliyor

Windows 11

Windows’un arama özelliği, muhtemelen işletim sisteminin en çok kullanılan işlevlerinden biridir. Windows Search (Windows Arama) bazen hatalı sonuçlar verse de sisteminin derinliklerinde gömülü olan belirli bir uygulamayı, dosyayı veya ayarı bulmak için işlerimizi kolaylaştırıyor.

Bildiğiniz gibi bu özellik görev çubuğuna entegre olarak geliyor. Böylece Başlat’ın yanındaki arama düğmesine tıklayabilir ve hızlıca bir kelimeyi aramaya başlayabilirsiniz. Windows 10’da görev çubuğunun sol alt kısmındaki arama kutusuna tıklayabilirsiniz. Windows 11‘de ise görev çubuğu yeni bir arama simgesiyle birlikte geliyor.

Öte yandan Microsoft şimdi Windows 11’in görev çubuğu için bir arama çubuğu üzerinde çalışıyor. Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, Windows 10’daki arama kutusu geri gelecek. Yeni arama kutusu elbette Windows 11’in modern görünümüne ve WinUI 3.0 tasarımına uyumlu olacak şekilde hazırlanacak.

Arama seçeneği hızlıca Windows Search’ü açıyor ve varsayılan olarak sola hizalanıyor. Maalesef, ayarlarını değiştirmek için arama çubuğuna sağ tıklayamıyoruz ve görev çubuğunda herhangi bir değişiklik yapmak isterseniz Ayarlar uygulamasını açmanız gerekiyor. Ancak Microsoft bu konuda bazı değişiklikler yapabilir.

Yeni arama çubuğu test aşamasında ve Windows Insider programındaki kullanıcılara ne zaman sunulmaya başlayacağı da belirsiz.