Anasayfa Haber GittiGidiyor Kapanıyor: eBay, Türkiye Operasyonlarını Sonlandırıyor

GittiGidiyor Kapanıyor: eBay, Türkiye Operasyonlarını Sonlandırıyor

eBay, 2011 yılında satın aldığı GittiGidiyor’u kapattığını ve potansiyel alıcılarla görüşmekte olduğunu belirtti.

Ülkemizde aktif olarak faaliyet gösteren ve neredeyse her platformda varlığını sürdürmeye çalışan GittiGidiyor 5 Eylül 2022’de tamamen kapanıyor. 18 Temmuz’dan itibaren alıcıların yeni alım yapamayacağı platfromda hesaplara bir süre daha erişilebilecek.

İşte GittiGidiyor Kapanışıyla İlgili eBay Tarafından Yapılan Resmi Açıklama:

eBay, bugün Türkiye’deki pazar yeri işletmesi GittiGidiyor’u kapatmak için adımlar atacağını duyurdu. eBay, 2011 yılında GittiGidiyor’un çoğunluk hissesini satın almıştı ve işi bağımsız bir platform olarak yürütmüştü. eBay, küresel olarak ticari operasyonlarını düzenli olarak gözden geçirmektedir ve bu zor ama stratejik kararı pazarda süregelen rekabet dinamiklerine dayalı olarak almıştır.

eBay, platformdan geçişe yardımcı olmak için GittiGidiyor alıcıları ve satıcıları ile yakın bir şekilde çalışacak ve bugün daha sonra onlarla daha ayrıntılı bilgileri doğrudan paylaşacak. Bugünden itibaren satıcılar yeni ürün listeleyemeyecek ve 18 Temmuz’dan itibaren alıcılar yeni alım yapamayacak. Alıcılar ve satıcılar 5 Eylül 2022’ye kadar Hesabım sayfalarına erişebilecekler.

GittiGidiyor işinin kapatılmasının eBay’in 2. çeyrek veya tüm yıl sonuçları üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmiyor. Referans olarak, GittiGidiyor, eBay’in 2022 yılının ilk çeyreği sonundaki konsolide aktif alıcı sayısına yaklaşık 4 milyon aktif alıcı katkıda bulunmuştur.

eBay Kimdir?

eBay, herkes için ekonomik fırsatlar yaratmak üzere topluluklar oluşturan küresel bir ticaret platformudur. Teknolojisi, dünya çapında 190’dan fazla pazarda milyonlarca alıcı ve satıcı tarafından kullanılmaktadır.

1995 yılında San Jose, California’da kurulan eBay, dünyanın en büyük ve en hareketli pazarlarından biridir. 2021’de eBay, 87 milyar doların üzerinde brüt ürün hacmi sağladı. Şirket ve global çevrimiçi marka portföyü hakkında daha fazla bilgi için www.ebayinc.com adresini ziyaret edebilirsiniz.