Anasayfa Haber Unreal Engine İçin AMD FSR 2.0 Eklentileri Hazır

Unreal Engine İçin AMD FSR 2.0 Eklentileri Hazır

AMD FidelityFX Super Resolution

AMD’nin yeni yayılmaya başlayan FSR 2.0 (FidelityFX Super Resolution 2.0) teknolojisine ilişkin tüm detaylara daha önce bakmıştık. Yakın tarihte GPUOpen üzerinden tüm FSR 2.0 kaynak kodları yayınlanmıştı. FSR 2.0 eklentileri şimdi ise kısa süre içinde Unreal Engine kütüphanesine ulaştı.

Şu anda yeni sürümü destekleyen yalnızca dört oyun var. Ancak resmi AMD duyurusuyla birlikte yakında en az 20 oyunun FSR 2.0 desteğine kavuşacağını öğrenmiştik. Unreal Engine desteği ise bu teknolojinin daha fazla oyuna ulaşmasını sağlayacak.

FidelityFX Super Resolution 2.0 zamansal yükseltmeye dayalı ve selefi kadar basit bir teknoloji değil. FSR 2.0, tüm ön kalite ayarlarında FSR 1.0’a kıyasla gelişmiş görüntü kalitesi getirecek. Bu kısmen “optimize edilmiş” kenar yumuşatma özellikleriyle uzamsal yükseltmeden zamansal yükseltmeye geçiş sayesinde mümkün olacak. Uzamsal yükseltme, bir kareyi yükseltmek için kullanıldığında yalnızca karenin kendisi tarafından sağlanan verileri kullanıyor. Buna karşılık zamansal yükseltme, önceki karelerin yanı sıra geçerli karedeki verileri de kullanabiliyor. İlginç bir şekilde, NVIDIA’nın DLSS 1.0’ı da bir uzamsal yükseltme çözümüydü ve DLSS 2.0 ile zamansal yükseltmeye geçildi.

AMD FSR 2.0 şimdi Unreal Engine 4 ve 5 için NVIDIA DLSS 2.0 eklentisine katılıyor. Bu da geliştiricilerin artık iki teknoloji arasında seçim yapabileceği ve hatta her ikisini de oyunlarına dahil edebileceği anlamına geliyor.