Anasayfa Haber Twitter, Kişisel Bilgileri Hedefli Reklamcılıkta Kullandığı İçin Özür Diledi

Twitter, Kişisel Bilgileri Hedefli Reklamcılıkta Kullandığı İçin Özür Diledi

ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu tarafından yapılan incelemeler sonucu Twitter‘ın kişisel bilgileri hedefli reklamcılıkta kullandığı ortaya çıktı.

Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından ortaya atılan iddiaya göre Mayıs 2013 ila Eylül 2019 arasında Twitter’ın kullanıcılardan hesap güvenliği için almış olduğu telefon numaraları ve e-posta adresleri hedefli reklamcılık amacıyla kullanıldı.

Şirket Mayıs ayında bu konuda daha önceki bir emri ihlal ettiğinden, FTC tarafından yapılan şikayeti çözüme kavuşturmak için 150 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti. Suçunu kabul eden sosyal medya devi, güvenlik amacıyla edinmiş olduğu verileri kötüye kullandığını da kullanıcılara bildirmeyi kabul etti.

Ayrıca Twitter konu hakkında “Yardım Merkezi” üzerinde bir bildiri yayınladı. Bu bildiride 17 Eylül 2019’dan itibaren güvenlik bilgilerinin hedefli reklamcılık için kullanılmadığı ve FTC ile 6 Haziran 2022’de yapılan anlaşma kapsamında bundan sonra böyle bir şey olmayacağı belirtildi. Kullanıcıların ise bir şey yapmasına gerek olmadığı söyleniyor.

twitter, hedefli reklamcılık
Twitter tarafından yapılan açıklama.

Bir yorum

  1. Kişisel bilgileri kullanıp ondan kâr elde ettikten sonra “EAEYAYEYAYYAA KUSURA BAKMAYIN ÖZÜR DİLERİZZZ!!!1!!1!” demeleri bir şeye yaramıyor.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version