Anasayfa Haber AMD’den 450 Gb Boyutunda Veri Çalındığı İddia Ediliyor

AMD’den 450 Gb Boyutunda Veri Çalındığı İddia Ediliyor

AMD Zen+ ve Zen 2 Güvenlik Açığı

Nispeten yeni bir korsan grup olan RansomHouse, Restore Privacy‘nin raporuna göre AMD’den “450 Gb’tan fazla” boyutlarda veri elde etti. @campuscody ayrıca çalınan veriler hakkında bağımsız olarak bilgiler yayınladı.

RansomHouse grubu, fidye yazılımı kullanmadığını, bunun yerine çalınan veriler için ödemeleri güvence altına almak için saldırganlar ve kurbanlar arasındaki müzakerelerde “profesyonel arabulucu” olarak hizmet ettiğini iddia ediyor. AMD ise durumun farkında olduğunu şu sözleriyle ifade etti:

AMD, şirketten çalınan verilere sahip olduğunu iddia eden kötü bir aktörün farkında. Şu anda bir soruşturma yürütülüyor.

Restore Privacy, “ağ dosyaları, sistem bilgileri ve AMD şifreleri” gibi öğeleri barındıran verileri incelediğini söylüyor. Ancak bilgilerin gerçek olup olmadığı veya doğrudan AMD saldırılarıyla bağlantılı olup olmadığı belli değil. Yani sonuç olarak ortada dosyalar var, ancak saldırı henüz doğrulanmadı.

Grup, AMD’nin ağlarını korumak için ‘parola’ gibi basit şifreler kullandığını ve bunun ihlale yol açtığını iddia ediyor. RansomHouse’un paylaşımı, AMD’nin ağının 5 Ocak 2022’de ihlal edildiğini ve 450 Gb çalıntı veriye sahip olduğunu söylüyor. Açıklamalarda “Gb” ifadesinin kullanıldığını fark etmişsinizdir. Bu, “450 gigabit veya 56 gigabayt (GB)” anlamına gelmekte.

Saldırı haberi, AMD ortağı Gigabyte’tan çalınan 112 GB’lık veri ihlallerinin ardından geldi. Tüm bilgiler geçmişte Gigabyte/AMD’nin fidye ödemeyi reddetmesinin ardından RansomEXX hack grubu tarafından yayınlanmıştı. Sonuç olarak, AMD’nin yakında çıkacak Zen 4 işlemcileri hakkında bilgiler piyasaya çıkmadan önce ifşa edildi ve daha sonra bilgilerin gerçek olduğu kanıtlandı.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version