Anasayfa Haber 13. Nesil Intel İşlemcilerin Çıkış Tarihi Sızdı

13. Nesil Intel İşlemcilerin Çıkış Tarihi Sızdı

Intel, AMD’nin Ryzen 7000 serisine rakip olarak geliştirdiği Raptor Lake ailesi için sona yaklaştı. Geçmişte 13. nesil işlemcilere ve 700 serisi anakartların detaylarına zaten bakmıştık. Piyasaya sürülmemiş donanımlarla ilgili bilgiler paylaşan Enthusiastic Citizen, şimdi yeni masaüstü CPU serisi için net bir tarih verdi.

Raptor Lake işlemcilerin 27-28 Eylül tarihinde düzenlenecek olan Innovation etkinliğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu tarihte Intel, “K” serisi Raptor Lake-S modellerini ve üst düzey Z790 yonga setini piyasaya sürecek. Resmi tanıtımdan yaklaşık 3 hafta sonra, 17 Ekim’de ise satışların başlayacağı belirtiliyor.

Öte yandan AMD’nin Raphael işlemcilerini yaklaşık iki hafta önce piyasaya sürmesini bekliyoruz. Zen 4 mimarili yongalarla birlikte AM5 soketli anakartlar satışa çıkmaya başlayacak.

Aynı kaynağa göre orta sınıf H770 ve B760 anakartların tanıtımı önümüzdeki yıla kalacak. 5 Ocak’ta düzenlenecek CES 2023 ile birlikte hem orta sınıf anakartları, hem de “K olmayan” Raptor Lake çipleri bekliyoruz. Anlayacağınız her şey 12. Nesil Alder Lake ile benzer şekilde ilerleyecek.