Anasayfa Haber Xbox Series Konsolların Açılış Süresi Kısalıyor

Xbox Series Konsolların Açılış Süresi Kısalıyor

Xbox Series X ve Series S için Dolby Vision oyun testleri

Microsoft, yaklaşan bir Xbox Series X|S güncellemesinin Enerji Tasarrufu (Energy Saver) moduyla birlikte konsolun açılış sürelerini hızlandıracağını doğruladı. Güncelleme şu anda test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor ve yakında tüm Xbox Series sahiplerine sunulacak.

Microsoft’un Xbox Entegre Pazarlama Direktörü Josh Munsee’ye göre ekip, genel başlatma süresini azaltmak için Enerji Tasarrufu Modu’nda daha kısa bir açılış animasyonu hazırladı. Bu bağlamda açılış animasyonunun süresi 9 saniyeden yaklaşık 4 saniyeye düştü.

Animasyonun 5 saniye azalmasıyla birlikte, Enerji Tasarrufu modunda Series konsolların açılış süresi 15 saniyenin altına düşecek. Microsoft, yılın Mart ayında Energy Saver Modu’nda iyileştirmeler yaptığını duyurmuştu. Ayrıca şirket, bu modu Xbox Series X|S için varsayılan güç şeması haline getirdi.

Xbox Series X ve Xbox Series S oyun konsolları 2020 yılının Kasım ayında piyasaya sürülmüştü. Microsoft, dünya pazarında satışta olan konsolları için sürekli olarak güncellemeler yayınlamaya devam ediyor.