Anasayfa Haber ASUS ve MSI, Intel Arc Ekran Kartlı Sistemler Sunmaya Başlıyor

ASUS ve MSI, Intel Arc Ekran Kartlı Sistemler Sunmaya Başlıyor

Intel Arc A380, Haziran ayı sonlarında Çin pazarına özel olmak üzere piyasaya ilk adımını atmıştı. İlk dönemde özel soğutmalı GUNNIR markalı kartların satışa çıktığını gördük. Sonrasında ise ASRock’a ait tek fanlı Challenger modelinin görselleri yayılmıştı. Alchemist serisi, ortaya çıkan hazır sistemlere bakılırsa global pazara doğru yol alıyor.

İlk olarak MSI tarafından inşa edilen, 12. Nesil Core masaüstü işlemcilerin yanı sıra A380 ve A310 masaüstü ekran kartına sahip hazır sistemler gün yüzüne çıktı. Intel’in masaüstü kartları, GeForce GTX 1650 veya GT 1030 gibi düşük performanslı kartların yanında sunulacak. MSI bu Arc A3 kartlar için bellek özelliklerini onaylamıyor, ancak A380’in varsayılan olarak 4 GB’a sahip olduğunu zaten biliyoruz. Arc A310’a ait hiçbir özellikten haberdar olmasak da aynı şekilde 4 GB VRAM’e sahip olması muhtemel.

Ayrıca ASUS tarafından hazırlanan iki yeni PC var: ExpertCenter D7 Tower ve ROG STRIX GT15. ExperCenter markalı bilgisayarda Intel Arc A380 GPU’lar kullanılıyor. ROG STRIX GT15, GeForce RTX 3080’e kadar ekran kartları veya alternatif olarak Arc A380 ile destekleniyor. RTX 3080’in yanında A380 gibi alt seviye bir kartın listelenmesi ise şaşırtıcı.

Her iki ASUS sistem de resmi web sitesinde listelenmeye başladı. Öte yandan MSI markalı masaüstü bilgisayarı da yakın tarihte piyasada görebiliriz.