Anasayfa Haber Samsung Galaxy S23 Ultra, ISOCELL HP2 Kamera ile Gelebilir

Samsung Galaxy S23 Ultra, ISOCELL HP2 Kamera ile Gelebilir

Samsung ISOCELL HP1

Samsung, Galaxy S20 Ultra’nın piyasaya sürülmesinden bu yana telefonlarında ultra yüksek çözünürlüklü kameralar kullanıyor. Şirket, amiral gemisi telefonlarında üç nesil boyunca 108MP kamera kullanmıştı. 108MP’lik kamera sensörü barındıran telefonlar; Galaxy S20 Ultra, Galaxy S21 Ultra ve Galaxy S22 Ultra olarak sıralanıyor. Şirket artık daha da yüksek çözünürlüklü bir sensörü yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonunda kullanmaya hazır gözüküyor.

Ice Universe tarafından ortaya atılan bilgilere göre, Galaxy S23 Ultra 200MP birincil kamera sensörüne sahip olacak. Güney Koreli firmanın henüz ortaya çıkmamış bir 200MP sensör olan ISOCELL HP2 sensörünü yeni amiral gemisi akıllı telefonunda kullandığı belirtilmiş. Hatırlayacağımız üzere, şirketin ilk 200MP kamera sensörü ISOCELl HP1, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülmüştü. Birkaç hafta önce şirket, ikinci 200MP’lik kamera sensörü olan ISOCELL HP3’ü tanıtmıştı. Şimdi ise ISOCELL HP2 adında yeni bir sensör bekleniyor.

Samsung ISOCELL HP2

Görünüşe göre ISOCELL HP2, hem ISOCELL HP1 hem de ISOCELL HP3 sensörlerinden daha iyi bir performans sergileyecek. Burada Samsung’un, isimlendirme konusunda bir karmaşa yarattığını da söyleyebiliyoruz. Aynı örneği ISOCELL GN serisi için de vermek mümkün. Zira ISOCELL GN2, ISOCELL GN1’den daha iyi bir sensör olarak piyasaya sürüldü ancak ISOCELL GN5, bahsi geçen iki sensörden de daha düşük performans veriyor.

ISOCELL HP2 sensörünün boyutu henüz belli değil. Söylentilerde yer alan bilgiler doğrultusunda, gerçekten de diğer sensörlerden daha iyi performans gösteriyorsa, ISOCELL HP1’den daha büyük olma olasılığı yüksek. Bununla birlikte sensörün, daha iyi derin kanal izolasyon teknolojisine sahip olma olasılığı da bulunuyor. Uzmanlar, Samsung’un daha düşük çözünürlüklü ve daha büyük pikselli sensörler kullanmasının teorik olarak daha iyi olacağını düşünüyor ve şirketin yüksek çözünürlüklü kameralar kullanma stratejisini sorguluyor.

Son olarak yeni kamera sensörü ile ilgili resmi detayların henüz yayınlanmadığını belirtelim.