Anasayfa Haber Intel, Arc Pro Serisi Ekran Kartlarını Duyurdu

Intel, Arc Pro Serisi Ekran Kartlarını Duyurdu

Intel’in Arc ekran kartları yalnızca oyuncular için değil, profesyonel kullanıcılar için de sunuluyor. Alchemist GPU’ların AV1 kodek desteğiyle geldiğini biliyoruz ve kartların oldukça başarılı sonuçlar verdiğini görmüştük. Yeni Arc Pro ailesinin bu yetenekleri video ve grafik işleriyle uğraşan kişilerin dikkatini çekebilir.

Intel bugün bir mobil (Arc A30M) ve iki masaüstü (tek yuvalı A40 ve çift yuvalı A50) olmak üzere üç profesyonel GPU tanıttı. Her iki masaüstü ekran kartı da küçük form faktörlü makineler tasarlanmış gibi görünüyor. Mobil sürüm ise iş istasyonlarına özel hazırlanan dizüstü bilgisayarlarda yer alacak.

Yeni duyurulan tüm A serisi GPU’larda yerleşik ışın izleme donanımı, makine öğrenimi yetenekleri ve sektörde bir ilk olan AV1 donanım kodlama desteği sunuluyor. Intel, Pro grafiklerinin mimari, mühendislik, inşaat, tasarım ve üretim sektörlerinde önde gelen profesyonel yazılım uygulamaları için sertifikaya sahip olduğunu belirtmiş. Ayrıca kartlar Blender gibi medya ve eğlence uygulamaları için optimize edilmiş ve yaygın olarak benimsenen Intel oneAPI Rendering Toolkit’teki açık kaynak kütüphanelerini çalıştırıyor.

Intel, 8-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek SIGGRAPH etkinliğinde geliştiriciler ve içerik üreticiler için daha fazla bilgi sağlayacağını söylüyor. Herhangi bir çıkış tarihi verilmese de Intel Arc Pro serisinin yıl sonuna kadar piyasaya sürülmesini bekliyoruz. Yeni grafik hızlandırıcılar AMD’nin Radeon Pro ve NVIDIA’nın RTX A serisi ürünleriyle karşı karşıya gelecek.

Intel Arc Pro A-Serisi Özellikleri

Intel Arc Pro A40 GPU Intel Arc Pro A50 GPU Intel Arc Pro A30M GPU (Mobil)
En Yüksek Performans Tek Hassasiyette 3.50 TFLOP Tek Hassasiyette 4.80 TFLOP Tek Hassasiyette 3.50 TFLOP
Xe-core 8x Işın İzleme Çekirdeği 8x Işın İzleme Çekirdeği 8x Işın İzleme Çekirdeği
Bellek 6GB GDDR6 6GB GDDR6 4GB GDDR6
Ekran Çıkışları 4x mini-DP 1.4 4x mini-DP 1.4 eDP 1.4, DP 2.0, HDMI 2.1, HDMI 2.0b
Güç Tüketimi Tek Yuva Form Faktöründe 50W Maksimum Güç Çift Yuva Form Faktöründe 75W Maksimum Güç 35-50W Maksimum Güç