Anasayfa Haber Intel, Raptor Lake ile Sınırları Zorlayacak: 350W Turbo Modu

Intel, Raptor Lake ile Sınırları Zorlayacak: 350W Turbo Modu

Intel’in 13. Nesil Raptor Lake işlemcileri, yeni tarihli bir rapora bakılırsa zorlu uygulamalarda yüksek performans sunmak için gizli bir niteliğe sahip olacak: CPU saatlerini artıracak yeni bir turbo moduyla tetikleyebileceğiniz 350W güç sınırı. Ancak bu noktada bir nüans var. 350W modu yalnızca 700 serisi yonga setlerine sahip belirli anakartlarda çalışacak.

ProHardver‘a göre 350W MTP modu Intel’in yeni nesil Core i9 işlemcilerinin sınırlı bir süre için de olsa yaklaşık %15 daha yüksek performans elde etmesini sağlayacak. Mod ayrıca son derece yetenekli soğutma sistemleri gerektirecek. Bu nedenle yeni nesil Core i9 CPU sahiplerinin gelişmiş bir sıvı soğutma sistemi veya pahalı bir hava soğutma çözümü kullanması gerekecek.

Raptor Lake-S masaüstü yongalar, 12. Nesil Alder Lake için tasarlanan 600 serisi anakartlarla uyumlu olacak şekilde tasarlandı. Nitekim güç seviyelerinin benzer olması bekleniyor:

  • 125W – 150W: Temel saatler için işlemci temel gücü (PBP).
  • 241W: Turbo saatler için 241 W maksimum termal güç (MTP).

Intel, yakında çıkacak olan Raptor Lake işlemcilerin performansını artırmak amacıyla amiral gemisi Z790 yonga setine sahip seçili anakartlarda 350W MTP sağlamayı hedefliyor. Böylelikle premium anakart üreticileri artık ürünlerini tasarlarken çok daha fazla bileşen kullanacak ve karmaşık voltaj düzenleyici modüllere (VRM’ler) yer verecek. Bu anakartların ne kadar pahalı olacağını zaman gösterecek. Ek olarak, 350W turbo modunu muhtemelen birçok Z790 anakart destekleyecek.