Anasayfa Makale Elcomsoft System Recovery ile Şifresiz Windows 11 Hesaplarının Kilidi Nasıl Açılır?

Elcomsoft System Recovery ile Şifresiz Windows 11 Hesaplarının Kilidi Nasıl Açılır?

Parolasız bir Windows 11 hesabı, Elcomsoft System Recovery kullanılarak yerel bir parola korumalı hesaba dönüştürülebilir. Bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle Elcomsoft System Recovery 8.20 (ya da daha yeni bir sürümü) yüklü olan bir USB aracı kullanarak bilgisayarı başlatmanız gerekiyor.

Bilgisayarı Elcomsoft System Recovery ile başlattığınızda, lisans sözleşmesini kabul etmeniz ve salt okunur ile normal mod arasında bir seçim yapmanız gerekecektir. Hesap dönüştürmeleri ile başa çıkmak için Windows hesap parolalarını sıfırlamak, sistem dosyalarına tam okuma ve yazma erişimi gerektirirken disk ya da diskler salt okunur olarak tanıtıldığı için adli olarak geçerli moddan çıkmanız gerekir.

Elcomsoft’un bu konuda yayınlamış olduğu rehber niteliğindeki yazıya göre, Microsoft hesabı kimlik doğrulamasına sahip parolasız bir Windows hesabını yerel bir Windows hesabına dönüştürmek için aşağıda paylaşmış olduğumuz adımları izleyebilirsiniz:

  • İlk olarak dönüştürmek istediğiniz parolasız Windows hesabını seçin.

Elcomsoft System Recovery

  • Yeni bir hesap parolası yazın. İsteğinize bağlı olarak yönetici ayrıcalıkları da tanımlayabilirsiniz.

  • Dönüştürme işlemini başlatmadan önce SAM veri tabanını yedeklediğinizden emin olun.

  • Elcomsoft System Recovery, “şifresiz oturum açma” seçeneğinin işaretli olduğunu otomatik olarak algılayacak ve bu seçeneği kaldırmanızı isteyecektir.

  • Daha sonra program, son bir uyarı gösterecek ve ardından hesap dönüştürme işlemine devam edecektir.

Not: Parolasız Windows 11 hesabını parola korumalı bir hesaba dönüştürdükten ve bilinen bir parola atadıktan sonra, bilgisayarı başlatabilecek ve kullanıcının hesabında oturum açabileceksiniz. Ancak mevcutsa NTFS ile şifrelenmiş dosyalara ve Microsoft Edge tarayıcısında depolanmış olan şifreler gibi DPAPI korumalı öğelere erişim elde edemezsiniz.

Eğer Windows 11 ve Windows 10’da kullanıma sunulan parolasız oturum açma özelliğiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, “Windows 11 TPM Koruması Oturum Açarken Nasıl Güvenlik Sağlıyor” başlıklı makalemize göz atabilirsiniz.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version