Anasayfa Haber AMD, DDR5 Belleklerde Overclock İçin EXPO Teknolojisini Duyurdu

AMD, DDR5 Belleklerde Overclock İçin EXPO Teknolojisini Duyurdu

AMD, Ryzen 7000 ve AM5 tanıtımıyla birlikte DDR5 hız aşırtma profilleri sunan EXPO teknolojisini hayata geçiriyor. AMD Extended Profiles for Overclocking (EXPO), Intel XMP 3.0’a alternatif bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Yeni nesil 600 serisi AMD yonga setlerinde tek tıklamayla overclock yapmak mümkün olacak. Üreticiler tarafından hazırlanan profiller, bizim için mümkün olan yüksek hızları ve zamanlama derecelerini otomatik olarak ayarlayacak.

AMD, DDR5 Belleklerde Overclock İçin EXPO Teknolojisini Duyurdu

Bu teknolojiyi kullanan oyuncular, 1080p çözünürlükte %11’e kadar daha iyi performans ve yaklaşık 63 nanosaniyeye kadar daha düşük gecikme süresi elde edebilecek. AMD ayrıca yayılma sürecini hızlandıracak ve maliyeti düşürmek için bu standardı ücretsiz olarak sunacağını söylüyor. Lansman sırasında 6400 MT/sn’ye varan hızlar sunan en az 15 DDR5 belle kiti duyuruldu. Corsair, Adata ve G.Skill gibi üreticilerin bazı ürünlerine göz atmıştık. Yakında ayrıca Kingston ve Geil gibi markaların RAM’lerini de göreceğiz.

AMD, DDR5 Belleklerde Overclock İçin EXPO Teknolojisini Duyurdu

DDR5 bellekler ilk etapta ciddi şekilde pahalı fiyatlarla satışa çıkmıştı. Zaman içinde PMIC yongalarında yaşanan sorunların da çözülmesiyle birlikte fiyatlar geriledi. Umuyoruz ki yeni AMD ve Intel platformlarıyla birlikte yeni nesil bellekler yayılır ve fiyatlar daha ulaşılabilir seviyelerde olur.