Anasayfa Haber YouTube, İçerik Reklamları İçin Yeni Bir Özelliği Test Ediyor

YouTube, İçerik Reklamları İçin Yeni Bir Özelliği Test Ediyor

YouTube İçerik

Dünyanın en büyük video platformu olan YouTube, içerik üreticilerin sunduğu videoları daha fazla kitleye ulaştırabilmeleri amacıyla yeni bir yol geliştiriyor. Şu ana kadar kanal sahipleri, videolarını nispeten meşakkatli sayılan Google Ads sistemi üzerinden ücretli bir şekilde tanıtabiliyorlardı. Şimdi ise şirket, partnerlerin; kanal ve içeriklerine Google Ads olmaksızın sadece YouTube Studio aracılıyla reklam vermesini sağlayacak “Promosyonlar” işlevi üzerinde çalışıyor. YouTube Destek sayfasındaki güncellenen bilgilere göre bahsettiğimiz bu özellik sınırlı sayıda kişiyle test edilmekte. Herkese ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor.

YouTube’un konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “YouTube Studio’da, içerik oluşturucular için reklam vermeyi kolaylaştıracak yeni “Promosyonlar” sekmesini deniyoruz. İş ortaklarımızın kanallarını büyütmek ve daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşmak için bizden daha fazla araç istediklerini duyduk, bu nedenle Google Ads yerine herkesin aşina olduğu Studio’da daha basit bir reklam akışını test ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

YouTube, içerik sunan her kullanıcının hızlı bir şekilde tanıtım yapmalarını kolaylaştıracağa benziyor. Bu yeniliğin, aynı zamanda platformdaki görünürlüğü ve gelirleri arttırmanın da odak noktası olacağı aşikar.

YouTube

YouTube’a gelmesi planlanan işlev sadece reklamla sınırlı değil elbette. Örneğin topluluk gönderilerini filtreler, metinler ya da çıkartmalar ekleyerek özelleştirme ve YouTube Studio’daki bazı performans metriklerinin ana YouTube uygulamasına eklenmesi gibi değişiklikler de masada. Bunları denemek istiyorsanız destek sayfasından daha fazla bilgi alabilirsiniz.