Anasayfa Haber Apple, Çinli YMTC’den Bellek Tedarik Edecek

Apple, Çinli YMTC’den Bellek Tedarik Edecek

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple, BusinessKorea tarafından gelen haberlere göre cihazlarındaki çözümleri için Çinli Yangtze Memory Technologies Corp (YMTC) ile birlikte çalışacak. Çinli şirket tarafından geliştirilen 3D NAND yongalar ilk olarak iPhone 14 akıllı telefonlarda kullanılacak.

Apple’ın bu hamlesi YMTC ve hatta Çin teknolojisi için çok önemli. Bu ortaklığın diğer ürünlere yayılıp yayılmayacağını bilmiyoruz. Şimdilik iPhone’lar ile kısıtlı olsa da gelecekte iPad ve iMac cihazlarda Çin imzalı bellekler görev yapabilir. Dünyanın en büyük 3D NAND flash tüketicilerinden biri olan Apple, Kioxia, Samsung ve SK Hynix dahil olmak üzere farklı satıcılardan bellekler tedarik ediyor. Bu isimlerin arasına artık Çinli bir üretici de katılmış oldu.

YMTC, şimdiye kadar ürettiği 3D NAND çipleri ve SSD’leri yalnızca Çinli satıcılara gönderiyordu. Görünen o ki şirket Apple’a yeterli güveni vermiş. Çinli tedarikçinin kısa süre önce Xtacking 3.0 mimarisine geçiş yaptığını yazmıştık. Bu mimari, 2400 MT/sn G/Ç hızlarıyla birlikte üç seviyeli hücre depolaması sağlıyor.