Anasayfa Haber Bir Devrin Sonu: EVGA, Ekran Kartı Üretimini Sonlandırıyor

Bir Devrin Sonu: EVGA, Ekran Kartı Üretimini Sonlandırıyor

PC bileşenleri konusunda tanıdık bir isim olan EVGA, ekran kartı arenasından çekildiğini duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “NVIDIA ekran kartlarının artık üretilmeyeceği, ancak mevcut nesil ürünlerde satışın devam edeceği” bildirildi. Ayrıca EVGA’nın şu an için ne AMD ne de Intel ile birlikte çalışma planı yok.

Bildiğiniz gibi şirket yalnızca NVIDIA GeForce markalı kartlar piyasaya sürüyordu. Görünüşe bakılırsa bu kararın arkasında GPU devi ile bozulan ilişkiler var. EVGA, Gamers Nexus ile yaptığı bir röportajda bunun “saygıyla ilgili” bir konu olduğunu söyledi. Yani NVIDIA ile kopan bağlar finansal bir karar değildi.

Halihazırda EVGA ekran kartına sahip olanlar şirket politikaları kapsamında olmaya devam edecek. Ancak RTX 4000 serisi de dahil olmak üzere artık özel soğutmalı modeller göremeyeceğiz. Aslında şirketin RTX 4090 FTW3 modeli üzerinde çalıştığı söyleniyor. Şimdi tüm planlar iptal oldu ve kartlar üretim aşamasına geçmeyecek. Sözlerimizi noktalamadan önce yetkililerden gelen açıklamalara bakalım:

Andrew Han – EVGA CEO’su;

EVGA gelirinin %75 kadarı yalnızca NVIDIA GPU’lardan geliyordu, bu nedenle NVIDIA ile bağları koparma kararı kolay olmadı ve şirket için önemli bir an oldu. Ancak EVGA, mevcut GeForce RTX 3000 GPU’larını satmaya devam edecek ve seriyi destekleyecek.

NVIDIA Sözcüsü;

EVGA’nın kararı nihai gibi görünüyor, ancak NVIDIA’nın kart ortaklarına karşı duruşunu değiştirmesi için kritik bir ders olabilir. EVGA’nın kararının doğru olup olmadığı, özellikle de diğer GPU tedarikçileriyle ortaklık yapmama konusunda bazı endişeler de var.

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version