Anasayfa Haber Windows 11 22H2, Can Sıkıcı Sorunlara Yol Açabiliyor

Windows 11 22H2, Can Sıkıcı Sorunlara Yol Açabiliyor

Kullanıcıların aylardır beklediği büyük Windows 11 güncellemesi birkaç gün öncesinde genel kullanıma açıldı. Windows 11 22H2, genel olarak bakarsak önceki sürümlere kıyasla daha kararlı bir sürüm. Ancak bazı kullanıcılar kurulum sorunları da dahil olmak üzere 22H2 ile ciddi sorunlar yaşıyor.

Bazı Windows 11 kullanıcıları, NVIDIA ekran kartlarıyla birlikte FPS düşüşleri yaşadığını dile getiriyor. Ek olarak, bazı kullanıcılar mavi ekran hatalarıyla birlikte çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Etkilenen kullanıcıların yorumlarına bakılırsa güncellemeyi kaldırdıktan sonra takılma sorunları ortadan kalkıyor. Bu nedenle sorunun 22H2 ile bağlantılı diyebiliriz.

Bazı durumlarda FPS sürekli olarak düşük kalıyor. Üstelik çeşitli ses sorunları da gündemde. Bu sorunlar doğal olarak oyuncuların, özellikle de çevrimiçi oyun oynayanların canını sıkacaktır. Windows 11 2022 güncellemesi sizin de bildiğiniz gibi aylardır Insider Programı’nda test ediliyor. Bazı gönderilere bakılırsa bu sorunlar yılın başlarında Microsoft’a bildirilmiş. Şirketin hiçbir şey yapmadan güncellemeyi yayınlaması ise hayal kırıklığı yarattı desek yeridir.

Geçici Çözüm

Performans sorunlarını ortadan kaldırmak için olası bir geçici çözüm var. Kullanıcıların iddialarına göre “Nvidia FrameView SDK” adlı hizmeti kapatmak sorunu çözüyor. Kapatmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Başlat menüsünden arama çubuğuna “Hizmetler” yazın ve ilk seçeneğe tıklayın.
  • Çalışan işlemler arasından hızlıca seçim yapabilmek için klavyeden ‘N’ tuşuna basın.
  • “Nvidia FrameView SDK” hizmetini bulun ve çalışıyorsa devre dışı bırakın.
  • Son olarak sistemi yeniden başlatın.