Anasayfa Haber Surface Pro 9 Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Surface Pro 9 Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Surface Pro 9 Özellikleri

Microsoft, Ekim etkinliği sırasında Surface Pro tabletinin yeni versiyonunu duyurdu. Surface Pro 9, 5G bağlantısı ve ARM işlemci, yeni canlı renkler ve güncellenmiş aksesuarlar gibi birkaç önemli değişiklik içeriyor.

Surface Pro 9 Özellikleri

Surface Pro 9, aynı seride hem Intel hem de ARM işlemcilere sahip ilk Microsoft tableti olarak dikkat çekiyor. Kullanıcılar, Intel’in 12. Nesil Core i5 ve Core i7 modelleriyle bir model seçebilecek veya Qualcomm Snapdragon tarafından desteklenen Microsoft SQ 3 işlemcili olanı tercih edebilecek. Microsoft, SQ 3 seçeneğindeki sinir işleme biriminin yüksek hızlı 5G bağlantısı, daha iyi pil ömrü ve otomatik çerçeveleme, göz teması, ses odaklama ve arka plan bulanıklığı ile gelişmiş görüntülü aramalar sağladığını söylüyor.

Intel tabanlı modeller 8 GB, 16 GB ve 32 GB LPDDR5 RAM ile sunuluyor. 5G’li Surface Pro 9 ve Microsoft SQ 3 işlemci isteyenler ise 8 GB veya 16 GB LPDDR4X RAM arasında seçim yapabilecek. Depolama seçenekleri arasında 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB yer alıyor. Tüm Surface Pro 9 çeşitlerinin kullanıcı tarafından değiştirilebilen katı hal sürücüleri ile birlikte geldiğini de belirtelim.

Surface Pro 9, Microsoft’un Pro serisindeki canlı, renkli kasaya sahip ilk tableti. Artık klasik olan Platinum ve Graphite’e ek olarak, kullanıcılar bilgisayarı yeni Sapphire ve Forest türevlerinde alabilecek.

Alıcılar ayrıca Surface Pro 9’larını, şeker kamışı atıklarından elde edilen en az yüzde 12 yenilenebilir içeriğe sahip Alcantara kaplı Surface Pro Signature Klavye ile özelleştirebilecek.

Surface Pro 9, selefine çok benzemesine ve aynı anodize alüminyum gövdeye sahip olmasına rağmen, tablette artık bir kulaklık girişi bulunmuyor. Microsoft, yalnızca bir Surface Connect ve iki Thunderbolt/USB-C 4.0 (yalnızca Intel’de) bağlantı noktası bırakarak 3,5 mm ses bağlantı noktasını çıkarmış. ARM tabanlı Surface Pro 9, iki adet USB-C 3.2 bağlantı noktasına sahip.

Surface Pro 9 Fiyatı

Surface Pro 9’nun Intel modelleri 999 dolardan, Microsoft SQ 3 modelleri ise 1,299 dolardan başlayan fiyat etiketlerine sahip.