Anasayfa Haber AMD, Windows 11 22H2 Performans Sorunlarını Araştırıyor

AMD, Windows 11 22H2 Performans Sorunlarını Araştırıyor

Ryzen 9 7950X3D

Windows 11 2022 (22H2) güncellemesi, iddialara göre AMD işlemciye sahip sistemlerde düşük performans sorunlarına yol açıyor. Çeşitli raporlara bakılırsa, oyunlar yeni işletim sisteminde belirli AMD sistemlerle birlikte normalden daha yavaş çalışıyor.

Bazı editörler, yeni CCD (Core Compute Die) birimlerinin Windows 11 zamanlayıcısıyla uyum içinde çalışmadığını söylüyor. Sorunun kaynağı tam olarak belli değil. Hatta sorunun geniş kapsamlı olup olmadığı da bilinmiyor. AMD işlemciler CCD isimli hesaplama yongalarından meydana geliyor ve çekirdekler de bu yongaların içinde yer alıyor. Söylentilere göre Thread Scheduler olarak da bilinen Windows 11 çekirdek zamanlayıcısıyla ilgili bazı sorunlar var.

Aslında bu sorunlar ilk defa gündeme gelmiyor. Geçtiğimiz yıl AMD taraflı bazı performans sorunları yaşanmıştı. Öte yandan, sürüm 22H2 ile birlikte NVIDIA ekran kartlarında bazı performans düşüş problemleri gözlemlenmişti.

AMD Raporlardan Haberdar

AMD, yaptığı açıklamada raporları araştırdığını doğruladı, ancak şu aşamada önemli hiçbir bulgu yok. Kırmızı ekip, iki işletim sistemi sürümü arasında “önemli bir fark” göremediğini, yaşanan sorunların oyun motorundan veya Ryzen CPU’ların kontrolünde olmayan diğer faktörlerden kaynaklanabileceğini söylüyor.

AMD’nin araştırmaları halen sürüyor. Şirketin Ryzen 7000 işlemcileri yeni piyasaya çıktı ve yayılan bu haberlerin çip satışlarını etkilemesini istemiyorlar.  Eğer can sıkıcı sorunlar yaşıyorsanız Windows 10’a geri dönebilirsiniz. Windows 11 hala geliştirme aşamasında ve kararlı hale gelmesi için halen zamana ihtiyaç var.