Anasayfa Haber Apple, Çinli Bellek Üreticisi YMTC’ye Gizli Destek Sağlamış Olabilir

Apple, Çinli Bellek Üreticisi YMTC’ye Gizli Destek Sağlamış Olabilir

Çinli çip üreticileri, genel olarak batılı rakip üreticilerinin gerisinden geliyor. Diğer şirketlerin arasından sıyrılan YMTC (Yangtze Memory Technology Co.) ise istisnalardan biri. YMTC, tanınmış bellek üreticilerine karşı rekabet edebilen Çinli bir 3D NAND bellek üreticisi olarak ön plana çıkıyor. Hatırlarsanız Apple gibi bir devin YMTC’den bellek tedarik edeceğini yazmıştık.

The New York Times, yakın tarihli bir haberinde YMTC’nin rekabet edebilmesi için Apple’dan destek aldığını söylüyor. Apple beklenmedik bir müttefik zira ABD menşeili olması ve en değerli şirketler arasında yer alması yeterli. Konuya aşina kişilerden gelen raporlara göre Apple, verimliliği ve üretkenliği artırmak için yerleşik Batılı şirketlerden mühendisleri işe alma konusunda YMTC’ye yardım etti.

Şimdiye kadar ne Apple ne de YMTC bu bilgiyi doğrulamadı veya reddetmedi. YMTC’nin 3D NAND yongaları şirketin kendine özgü Xtacking mimarisini kullanıyor. Çinin sivrilen isimlerinden YMTC, NAND üretimi çin Xtacking 3.0 teknolojisine doğru yol aldığını açıklamıştı.

Bu arada dört önde gelen ekipman üreticisi, ABD hükümeti tarafından Ekim ayında uygulanan en son ihracat kuralları nedeniyle YMTC ile çalışmayı durdurmuştu. Bu karar neticesinde YMTC’nin güncel ekipmanlara ulaşması daha zor hale gelecek.