Anasayfa Haber VMware Fusion 13 Yayınlandı

VMware Fusion 13 Yayınlandı

VMware Fusion 13

VMware tarafından Fusion sanallaştırma yazılımının en son büyük güncellemesi olan Fusion 13 sürümü duyuruldu.

VMware Fusion 13 Yenilikleri Neler?

Fusion 13 Pro ve Fusion 13 Player hem Intel Mac’ler hem de M serisi işlemcilerle donatılmış Apple Silicon Mac’ler ile uyumlu. VMware, Fusion’ın en son sürümünün piyasaya sürülmesinden önce birkaç aydır Apple Silicon desteğini test ediyordu.

Fusion 13 ile Intel ve Apple Silicon işlemcili Mac kullanıcıları, Windows 11 sanal makineler kurabilecek. Intel Mac’ler Windows 11 için tam destek sunarken Apple Silicon’da VMware, Windows 11 on ARM için ilk tur özelliklerin olduğunu söylüyor.

VMware Tools ise sanal grafikler ve ağ iletişimi sağlıyor. Sertifikalı ve imzalı sürücülerle Windows 11 sunulurken 4K ve ötesi mümkün hale geliyor. Apple Silicon’daki Fusion’ın Windows 11’in ARM sürümünü çalıştırdığının ve Windows’un x86/Intel sürümünü desteklemediğinin altını çizelim. Geleneksel win32 ve x64 uygulamalarını çalıştırması gereken kullanıcılar ise yerleşik emülatör aracılığıyla bunu gerçekleştirebilir.

Fusion 13 ayrıca herhangi bir VM’e eklenebilen, içerikleri sanal makine dosyalarının şifrelenmiş bir bölümünde depolayan ve donanım-tpm işlevselliği sunan bir TPM 2.0 sanal aygıtı içeriyor. Bu özelliği desteklemek için Fusion 13, TPM cihazını desteklemek için gerekli kısımlarını şifreleyen hızlı bir şifreleme türü kullanıyor.

Yazılım, Intel üzerinde Windows ve Linux sanal mainelerinde OpenGL 4.3’ü desteklerken Apple Silicon üzerinde sadece Linux sanal makinelerde OpenGL 4.3 desteği sunuyor.

Diğer yandan Fusion 13 Player sürümü kişisel kullanım için ücretsiz. Lansmanı kutlamak için her iki sürümün ticari lisansları ise yüzde 30 indirimle alınabilir durumda. VMware Fusion 13 Player 104.30 dolar ve VMware Fusion Pro ise 139.30 dolardan satılıyor.