Anasayfa Haber VMware, Apple Silicon Mac’lerde Windows 11 İçin 3B Hızlandırma Sağlıyor

VMware, Apple Silicon Mac’lerde Windows 11 İçin 3B Hızlandırma Sağlıyor

VMware Windows 11 3B Hızlandırma

VMWare, Mac’ler için Fusion sanallaştırma yazılımının yeni bir sürümünü duyurdu. VMware Fusion Tech Preview 2023, Apple Silicon tabanlı Mac modellerinde Windows 11’in tam 3B hızlandırması sağlaması ile öne çıkıyor.

macOS üzerinde VMware Fusion için 3B donanım hızlandırma, kullanıcılar için önemli bir değişiklik. Bu; daha iyi ekran çözünürlüğü, daha yumuşak ve daha duyarlı kullanıcı arayüzü, DirectX 11 3B oyunlar için destek ve daha fazlasını sağlayabilir. Yani VMWare Fusion’a donanım hızlandırması eklemek, Windows PC’nize bir GPU sürücüsü yüklemek gibi diyebiliriz.

VMware Fusion Tech Preview 2023 ile geliştiriciler ayrıca pano paylaşımı ve “hızlı” sürükle ve bırak gibi VMware Tools özelliklerinin çoğunu sunuyor. Dinamik çözünürlük ayarı, zaman senkronizasyonu, gelişmiş güvenlik ve daha fazlası için otomatik sığdırma desteği de mevcut.

VMware ayrıca, Tech Preview’ın geliştirilmiş bir şifreleme şemasına sahip olduğunu ve kullanıcıların önyükleme sırasında yeni şifreleme şifresine yükseltme yapmalarını isteyeceğini belirtiyor. Yeni şema geriye dönük uyumlu olmadığından, güncellenen sanal makineleri önceki Fusion sürümleriyle kullanmanız mümkün değil. Bu rahatsızlığı azaltmak için VMware, VMware Fusion Tech Preview 2023’ü yükseltmeden ve test etmeden önce sanal makinelerinizi klonlamanızı ve yedeklemenizi öneriyor.

Resmi blogda VMware Fusion Tech Preview 2023’ü indirmek için gerekli bağlantıları bulabilirsiniz. Sayfada Windows 11’i yükseltmek ve VMware Tools’u yüklemek için adım adım talimatlar içeren bir test kılavuzu da bulunuyor.