Anasayfa Haber FIFA 23, Dünya Kupası Kazananını Tahmin Etmeye Çalışıyor

FIFA 23, Dünya Kupası Kazananını Tahmin Etmeye Çalışıyor

FIFA 23 DÜnya Kupası

EA, son 26 yıldır FIFA markası altında oyunlar üretiyor. Oyun, oyuncuların favori takımlarını birbirleriyle karşılaştırmasına veya Dünya Kupası’na benzer kendi turnuvalarını simüle etmesine olanak tanıyor. Şirket, 2006’dan bu yana yaklaşan Dünya Kupası’nın oyun içi simülasyonunu yaparak tüm turnuvanın sonucunu tahmin etmeye çalışıyor.

EA’nın şu anda 3-1’lik bir tahmin rekoru var ve son üç şampiyonluk için İspanya, Almanya ve Fransa’yı doğru tahmin etti. EA ayrıca 2006’da Çek Cumhuriyeti’ni kazanması için seçti ancak takım grup aşamasından çıkamamıştı.

Oyun şirketi, Arjantin’in 2022 Dünya Kupası’nı finalde Brezilya’ya karşı kazanarak kupayı kaldıracağını tahmin ediyor. Maçı kazandıran golün Lionel Messi’den başkası tarafından atılmadığı vurgulansa da EA final skorunu tahmin etmemiş. Fransa milli takımının ise turnuvayı üçüncü sırada tamamlayacağı ifade ediliyor.

Simülasyon ayrıca Messi’nin hem Altın Ayakkabı ödülünü hem de Altın Top ödülünü kazanmasını bekliyor. Altın Eldiven ödülü için de Rui Patrício (Portekiz), Alisson (Brezilya), Dominik Livaković (Hırvatistan) ve Emiliano Martínez (Arjantin)’in adı geçiyor.

2022 Dünya Kupası’nda kendi turnuvanızı simüle etmek istiyorsanız, söz konusu mod 9 Kasım’da yakın zamanda yapılan bir güncellemeyle eklendi.