Anasayfa Haber Call of Duty, Nintendo Switch Konsollara Geliyor

Call of Duty, Nintendo Switch Konsollara Geliyor

Call of Duty Nintendo Switch

Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, şirketin Activision-Blizzard’ın Call of Duty serisini 69 milyar dolarlık Activision Blizzard satın almasının ardından Nintendo Switch platformuna getirmek için bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Anlaşmaya göre Microsoft, popüler birinci şahıs nişancı serisini 10 yıl boyunca Nintendo cihazlarında kullanıma sunacak.

Xbox şefi daha önce The Washington Post ile yaptığı bir röportajda şirketin Call of Duty’ye Minecraft gibi davranmayı planladığını söylemişti. Spencer, “Bunu, oyunun Nintendo Switch ve işlemcilerinde iyi çalışmasını sağlamak ve platformlarını tamamen desteklemek için özel çalışmalar yapacağımız Minecraft ile de yapardık,” dedi.

Başka bir tweet’te Spencer, şirketin Activision Blizzard ile birleşme tamamlandıktan sonra Xbox’a eş zamanlı olarak Steam’de Call of Duty sunmaya devam edeceğini söyledi.

Bu gelişme, dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerin Microsoft’un planladığı 69 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alımını incelemeye devam ettiği sırada geldi. Federal Ticaret Komisyonu’nun, satın almanın Microsoft’a haksız bir avantaj sağlayacağından ve pazardaki rekabeti azaltacağından endişe duyduğu bildiriliyor. Hatta Sony de Microsoft’un Call of Duty gibi ünlü bir isme sahip olmasının rekabete zarar vereceğine inandığı için satın almayla ilgili endişelerini de dile getirdi.