Anasayfa Haber Samsung, 3D NAND Bellek Fiyatlarını Artırdı

Samsung, 3D NAND Bellek Fiyatlarını Artırdı

Samsung 176 Katmanlı V-NAND

Samsung, Çin merkezli YMTC’nin ABD Ticaret Bakanlığı tarafından kara listeye alınmasının ardından 3D NAND bellek fiyatlarını Aralık ayının ilk yarısında %10 oranında artırdı. DigiTimes‘ın haberine göre bazı bilgisayar üreticileri Yangtze Memory ile çalışmalarını askıya aldı. Bu nedenle diğer üreticilere olan 3D NAND talebi arttı, Samsung da bu nedenle fiyatlarını yukarı çekti.

ABD’nin yeni Çin yaptırımlarından son dönemde sıkça bahsediyoruz. ABD’li politikacılar, şirketin UVL’ye (Unverified List-Doğrulanmamışlar Listesi) girmesiyle birlikte YMTC’yi ulusal güvenlik için bir tehdit olarak nitelendirdi. Sonuç olarak Apple, Çin’de satılacak iPhone’lar için bile YMTC’den bellek almayı bıraktı.

Görünüşe göre farklı donanım üreticileri de benzer bir yol izlemek zorunda kaldı. Teknoloji şirketleri, siyasi olayların içine girip sorun yaşamamak için Çin menşeili NAND üreticisiyle çalışmalarını askıya alıyor. Bunun sonucunda Micron, Samsung ve SK hynix gibi şirketler tarafından üretilen 3D NAND belleklere olan talep arttı. Hatta pazar lideri Samsung, bu durumdan faydalanmak için yonga fiyatlarını artırmaya karar verdi.

3D NAND talebi yıl boyunca zayıflarken sözleşme fiyatları aşağı yönlü ivme kazanmıştı. TrendForce, üreticilerin elinde çok sayıda bellek stoğu olduğunu söylüyor. Bu nedenle güncel raporları beklemekte fayda var.