Anasayfa CES CES 2023 PlayStation Project Leonardo Duyuruldu

PlayStation Project Leonardo Duyuruldu

PlayStation Project Leonardo

AbleGamers, SpecialEffect ve StackUp gibi uzmanlarla ortaklaşa çalışan PlayStation, CES 2023 etkinliğinde yeni bir çevre birimini duyurdu. PlayStation Project Leonardo, engelli oyunculara yardımcı olmak için kutudan çıktığı gibi çalışan özelleştirilebilir bir denetleyici kiti olarak karşımıza çıkıyor.

Project Leonardo, bir kontrol cihazını uzun süre tutma, küçük düğme veya tetik kümelerine doğru bir şekilde basma veya standart bir kontrol cihazında parmakları en uygun şekilde konumlandırma gibi zorluklar da dahil olmak üzere, sınırlı motor kontrolüne sahip birçok oyuncunun karşılaştığı yaygın zorlukları ele almak için inşa edilmiş.

Donanım özelleştirmeleri tarafında PS5 için Project Leonardo, oyuncuların kendi oyun deneyimlerini yaratmaları için bir tuval olarak nitelendiriliyor. Ürün, farklı şekil ve boyutlarda çeşitli analog çubuk kapakları ve düğmeler dahil olmak üzere değiştirilebilir bileşenlerden oluşan sağlam bir kit içeriyor.

Yazılım özelleştirmeleri tarafında ise ürün PS5 konsolunda oyun deneyimlerini uyarlamak için tuş haritalandırma ve kontrol profilleri olarak bir dizi seçeneğe sahip olacak.

Project Leonardo, benzer başka bir cihazla veya PlayStation Dualsense kontrol cihazıyla birlikte kullanılabilecek. İki adede kadar Project Leonardo denetleyicisi ve bir DualSense kablosuz denetleyicisi, tek bir sanal denetleyici olarak birlikte kullanılabilecek ve oyuncular kendi oyun özelliklerine göre cihazların karışımına ve eşleşmesine olanak tanıyacak.

Project Leonardo, çeşitli harici anahtarları ve üçüncü taraf erişilebilirlik aksesuarlarını desteklemek için dört adet 3,5 mm AUX bağlantı noktasıyla geliyor. Bu, kullanıcıların özel anahtarları, düğmeleri veya analog çubukları Project Leonardo denetleyicisiyle entegre etmelerini sağlayacak. Harici aksesuarlar dinamik olarak bağlanabilecek veya bağlantısı kesilebilecek ve her biri diğer düğmeler gibi çalışacak şekilde yapılandırılabilecek.

Proje Leonardo’nun şu anda geliştirme aşamasında olduğunun altını çizelim.