Anasayfa Haber Samsung 990 Pro SSD’lerin Sağlığı Kısa Sürede Düşebiliyor

Samsung 990 Pro SSD’lerin Sağlığı Kısa Sürede Düşebiliyor

Samsung PCIe 4.0 SSD

Samsung, söz konusu SSD’ler olduğunda önde gelen şirketlerin başında yer alıyor. Ancak marka veya model fark etmeksizin bazen satın aldığımız donanımlarda ciddi sorunlar yaşayabiliyoruz. Neowin editörlerinden Robbie Khan ise 990 Pro 2 TB model SSD’siyle birlikte yaşadığı sorunları ve servis sürecini anlattığı bir yazı kaleme aldı.

Khan, 990 Pro 2 TB modelini satın aldıktan sonra sadece birkaç gün içinde sürücü sağlığının %99’a düştüğünü fark etti. Sürücü sağlığı kısa süre sonra %98’e geriledi ki bu dönemde 2 TB’lık veri bile yazılmadı. Üstelik sürücü sağlığı kısa zaman içinde %95’e düştü. Samsung Memory ile iletişime geçen kullanıcı, “bu düşüşün normal olduğu” şeklinde bir yanıt aldı.

Sorunu Reddit ve overclock.net‘e taşıyan Khan, farklı kişilerin de benzer sorunlar yaşadığını anladı. Sürücü sağlığı %94’e düştü ve ürün garantiye (Samsung/Hanaro) gitti. Süreç hakkında bilgi almak için yetkili servise bir e-posta gönderildi. Gelen yanıtta ise “hiçbir kusur bulunmadığı, aynı ürünün tekrar gönderildiği” yazıyordu:

Teknolojik cihazlarla yakından ilgilenen kullanıcı aslında istenen tüm ayrıntıları ve ekran görüntülerini kanıt olarak sunmuştu. Hanaro’dan gelen e-posta’da sürücünün fabrika varsayılanlarına sıfırlandığı yazıyor. Yani sürücü yalnızca yeniden biçimlendirilmiş ve tekrar gönderilmiş. Ayrıca 990 Pro serisinin güncel bir ürün yazılımı bulunmadığı Khan tarafından belirtiliyor. Öte yandan, Twitter’da sorununu dile getiren farklı bir kullanıcı, 990 Pro sürücü sağlığının kısa sürede %64’e düştüğünü dile getirdi.

Güncelleme

Samsung’un yetkili servisi Hanaro, sonrasında SSD’yi yenisiyle değiştirmeyi teklif etti. Eğer Samsung 990 Pro serisinden bir sürücüye sahipseniz benzer sorunlar yaşayıp yaşamadığınızı yorumlarda belirtebilirsiniz.