Anasayfa Haber Microsoft Edge, Bölünmüş Ekran Özelliği Kazanıyor

Microsoft Edge, Bölünmüş Ekran Özelliği Kazanıyor

Edge Secure Network

Chromium tabanlı Microsoft Edge, Google Chrome’un kaynak tüketimi açısından verimli bir rakibi olarak kullanıma sunuldu. Internet Explorer’ın yerini alan tarayıcı Microsoft tarafından sürekli güncellenmeye, özellikler kazanmaya devam ediyor. Yeni özellikler de bildiğiniz gibi Canary kanalında test ediliyor.

Edge Canary kanalında keşfedilen yeni özellik ise kullanıcıların ilgisini çekecek cinsten. Microsoft, birçok kişi yararlı olabilecek bir Split Screen (Bölünmüş Ekran) seçeneği ile gelecek. Sekmeler neredeyse tüm modern tarayıcılarda mevcut lakin iki web sitesini aynı anda görüntülemek mümkün değil. Edge’in yeni bölme özelliği, iki sekmeyi bir sekmede birleştirmenize ve yan yana görüntülemenize olanak tanıyacak.

Bu deneysel özellik Edge Canary kanalında Build 111.0.1639.0 sürümüyle test ediliyor. Split Screen desteği genel kullanıma açıldığında, tüm kullanıcılar artık iki sayfayı yan yana görüntüleyecek, sayfalar arasında bağımsız olarak gezinebilecek. Ayrıca birden çok sekmeye yayılmış çoklu Split Screen oturumu başlatılabiliyor.

Microsoft Edge Bölünmüş Ekran Özelliği Nasıl Kullanılır?

Özelliği erkenden denemek isterseniz aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz:

  • Windows 10/11 için en son Microsoft Edge Canary Channel yapısını buradan indirin.
  • Adres çubuğuna “edge://flags” yazın. Burada Edge Canary yapısında erişilebilen tüm deneysel özelliklerin bir listesini görebilirsiniz.
  • Yeni özelliği bulmak için Arama kısmına “Split Screen (Bölünmüş Ekran)” yazın.
  • Açılır menüdeki oka tıklayın ve Etkin seçeneğine tıklayın.