Anasayfa Haber Apple Safari Tarayıcısı AV1 Kodek Desteği Alıyor

Apple Safari Tarayıcısı AV1 Kodek Desteği Alıyor

AV1 desteği yayılıyor, yeni nesil donanımlar AV1 kodek desteğiyle piyasaya çıkıyor. Bununla birlikte, yayın akış platformları ve tarayıcılar da AV1 desteği kazanmaya devam ediyor. OBS ve Discord gibi platformların AV1 güncellemesi aldığından bahsetmiştik. Öte yandan Apple, Safari web tarayıcısına beta sürümüyle birlikte AV1 kodek desteği ekledi.

Safari 16.4 beta sürüm notlarına baktığımızda MediaCapabilities API’si ve WebRTC AV1 donanım kod çözme desteğinden bahsedildiğini görüyoruz. Güncelleme notlarında yeni özelliklerin belirli yeteneklere sahip cihazlarda çalıştığı belirtilmiş, ancak hiçbir modern Apple ürünü destek sunmuyor. Ek olarak, Safari tarayıcısı Windows’ta mevcut değil. Apple, 2012’de güncelleme sağlamayı durdurmuştu.

Safari güncellemesi, Apple’ın A17 ve M3 gibi gelecek nesil çiplerle birlikte donanımsal AV1 desteği sunacağının bir göstergesi olabilir. NVIDIA, Intel ve AMD gibi şirketler güncel GPU’larıyla birlikte AV1 kod çözme desteği sunmaya başlamıştı. Görünüşe göre bir diğer teknoloji devi Apple da Apple Silicon işlemcileriyle telifsiz video formatına destek getirecek.