Anasayfa Haber AV1 Yayın Desteği YouTube’a Geliyor

AV1 Yayın Desteği YouTube’a Geliyor

EposVox, yakın tarihli bir videoda YouTube’un platforma AV1 canlı akış desteği getirmek üzere adımlar atacağını açıkladı. AV1 projesi şu anda beta aşamasında ve hazır olduğunda destek sağlanacak. AV1, YouTube yayınlarında önemli bir kalite artışı sağlayacak ve sınırlı bit hızlarıyla 4K 60FPS’ye kadar yayın yapılmasına olanak tanıyacak.

YouTuber, Google’ın canlı akış AV1 yeteneklerini kontrol etmek için OBS 29.1’in bir geliştirme yapısına erken erişim sağladı. YouTube, gelişmiş RTMP olarak bilinen yeni bir canlı video akışı standardı için beta desteğini kullanıma sunmuş görünüyor.

EposVox, AV1 oyun içeriğini doğrudan YouTube’da yayınlamak için OBS 21.9 geliştirme yapısıyla Enhanced RTMP testleri yaptı. EposVox’a göre kalite H.264’e kıyasla gece ve gündüz kadar farklı. AV1 desteği, görüntülerin çok daha kaliteli olmasını sağlarken pikselleşme sorunlarını da ortadan kaldırıyor.

AV1’in yarattğı farka başka bir örnek olarak, YouTuber Halo Infinite’in AV1 1440P 60 FPS canlı akışını 500 kbps’de çalıştırabildi. Yani bit hızı Twitch sınırından 15 kat daha düşüktü ve yayın herkes tarafından izlenebilir şekildeydi. Yeni video standardı hakkındaki tüm detayları daha önce ele almıştık: