Anasayfa Haber ASUS, Steam Deck Rakibi Taşınabilir Konsol Hazırlığında: 120 Hz Ekranlı ROG Ally

ASUS, Steam Deck Rakibi Taşınabilir Konsol Hazırlığında: 120 Hz Ekranlı ROG Ally

Hayır, 1 Nisan şakası değil! ASUS, Steam Deck’e rakip olabilecek yeni bir taşınabilir oyun konsolu üzerinde çalışıyor. Resmi ROG Twitter hesabından paylaşım yapan şirket, ROG Ally adında yeni bir oyun cihazı geliştiriyor.

Logitech ve Razer gibi şirketler daha önce bulut tabanlı bazı çözümler geliştirmişti. Bu şirketlerin aksine, ASUS’un yeni konsolu Valve tarafından tasarlanan Steam Deck’in tam karşısında oturacak gibi görünüyor.

ROG Ally, muhtemelen AMD tarafından ASUS için özel olarak üretilen bir APU ile güç kazanacak. Bildiğiniz gibi Steam Deck de özel bir AMD APU kullanıyor. Ancak burada nispeten eski diyebileceğimiz Zen 2+ işlemci ve RDNA 2 grafik mimarileri kullanılıyor. Ally ise en güncel mimarilerle tasarlanan (Zen 4 ve RDNA 3 olması bekleniyor) çok daha güçlü bir işlemci kullanacak. Ayrıca bu konsolun Windows 11 ile uyumlu olacağını biliyoruz.

ASUS, BestBuy‘da bir ürün sayfası bile açmış. Windows 11’in yanı sıra, ürün görsellerinde bir de Xbox Game Pass logosu görüyoruz. Bu da demek oluyor ki yeni konsolun piyasaya çıkması için çok uzun süreler beklememiz gerekmeyecek.

Şirket aslında 1 Nisan’da ses getiren bir video yayınlamıştı. Herkes bunun 1 Nisan şakası olduğunu düşündü, ancak görünüşe göre her şey gerçek. ROG Ally, 1080p çözünürlükte çalışan, 120 Hz tazeleme hızı sunan 7 inçlik bir ekran sunacak. Konsol çeşitli oyun kütüphanelerinden AAA oyunları yerel olarak oynatabilecek. Öyle ki bazı oyunların taşınabilir modda sorunsuz bir şekilde oynanması için bazı ek ayarlamalar gerekecek.

Son olarak, cihaz ROG XG Mobile eGPU‘ya bağlanabilecek. Böylece daha ağır oyunları daha büyük bir ekranda, yüksek çözünürlükte tam kalitede oynamak mümkün olacak.