Anasayfa Haber Google, Arama Sonuçlarına Sohbete Dayalı Yapay Zeka Ekleyecek

Google, Arama Sonuçlarına Sohbete Dayalı Yapay Zeka Ekleyecek

Google

Google CEO’su Sundar Pichai, The Wall Street Journal’a verdiği bir röportajda, arama sonuçlarına GPT tarzında yapay zekayı entegre edeceklerini açıkladı. Kullanıcıların Google’a soru sorduklarında büyük dil modeliyle (LLM) etkileşime geçeceğini doğrulayan Pichai, söz konusu sistemleri tehditten ziyade bir fırsat olarak gördüğünü de belirtti.

Microsoft, OpenAI’ye yaptığı yatırım sonrası ChatGPT temelli bazı özellikleri Bing’e ekleyerek arama motorlarına yeni bir bakış kazandırdı. Bu hamleden hemen sonra Google’ın Bard isimli yeni bir dil modelini geliştirdiğini ancak pek de başarılı olamadığını görüyoruz. Şirketin her şeye rağmen kendi içinde konuyla ilgili başka çalışmalar gerçekleştirdiği zaten biliniyordu ve Sundar Pichai’nin yeni açıklamaları da plana kesinlik kazandırmış durumda. Öte yandan, Google’ın dünya çapındaki yüzde 93.4’lük pazar payı göz önüne alındığında, yapay zekaya yönelik her atılımın etkisi Bing’ten çok daha fazla olacağı da yadsınamaz. Özetle, teknoloji devinin yapay zeka projeleri için hala bir şansı var.

Google Yapay Zeka

Röportajın devamında Pichai, yükselişe geçen yapay zeka destekli sohbet robotlarını riskten çok arama motorlarını genişletmenin bir yolu olarak nitelendirdi. Google’a yeni eklenecek bu sistem hakkında belli bir zaman aralığı yok fakat Sundar Pichai, bu alanda başarılı olmak için şirket içinde şimdiden bazı değişiklikler yapıldığının sinyalini de verdi: Google’ın iki ana yapay zeka ekibi olan Brain ve DeepMind arasında daha fazla işbirliği yapılacak.

Şu an ki durumda Google’ın Microsoft’un gerisinde kaldığı bariz. Zira OpenAI’nin kullanıma yeni sunduğu GPT-4 modeli tarafından desteklenen ChatGPT eksiklikleri olsa da oldukça iyi çalışıyor. OpenAI tarafında yaşanacak en küçük gelişmenin Bing tarafına da yansıyacağını düşünürsek Google cephesinin bir an önce yapay zekaya adım atması şart. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.