Anasayfa Haber Resident Evil Village’dan Denuvo Kopya Koruması Kaldırıldı

Resident Evil Village’dan Denuvo Kopya Koruması Kaldırıldı

Capcom, Denuvo kopya koruma yazılımını Resident Evil Village’dan tamamen kaldıran yeni bir güncelleme yayınladı. Oyunun SteamDB sayfasına da “3. Taraf DRM Kaldırıldı” ibaresi eklenmiş durumda. Bu gelişmeyle birlikte, Denuvo’nun kare hızını etkilediğine dair bulgular yüzünden Resident Evil Village’ın Steam sürümünü edinmekten kaçınan herkes tekrardan oyuna yönelebilir.

Resident Evil Village ilk çıktığı zamanlarda, büyük bir çoğunluğun PC’de ciddi performans sorunlarından şikayet ettiğini hatırlıyoruz. Hatta ilerleyen süreçte oyunun kopya koruması korsanlar tarafından kırılmış, yapılan karşılaştırmalarda ise Denuvo olmayan versiyon açık ara daha rahat bir deneyim sunmuştu. Capcom, bu sorunla ilgili yama yayınlayıp Denuvo yazılımını optimize ettiğini açıklasa da oyuncular bir süre Resident Evil Village’ın Steam’de satılan versiyonundan uzak kalmayı tercih etti.

Resident Evil Village

Şimdi yayınlanan güncellemeyle Resident Evil Village, artık DRM koruması içermeyecek. Performansla ilgili henüz net bir bilgi yok fakat savaş sekansları ve ara sahnelerdeki kare hızında küçük de olsa iyileşme yaşanması muhtemel.

Öte yandan Resident Evil Village gibi belli bir zaman sonra oyunlardan Denuvo’nun kaldırılması pek şaşırtıcı değil. Zira DRM yazılımlarının amacı, genellikle yapımların en çok satılacağı vakit aralığını, yani ilk çıkış sürecini koruma altına almak. Zaten DRM’ler eninde sonunda kırıldıkları için stüdyolar da sonradan bunları oyunlardan kaldırarak kaynak tüketimini azaltmış oluyorlar. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version