Anasayfa Haber Microsoft, Bing Arama Sonuçlarına ChatGPT Yanıtlarını Ekledi

Microsoft, Bing Arama Sonuçlarına ChatGPT Yanıtlarını Ekledi

Microsoft Bing Arama

Microsoft, Bing arama motoruna ChatGPT’yi tam manasıyla entegre etmiş durumda. Bleeping Computer’ın verdiği bilgilere göre, Bing üzerinde yapılan aramalarda öne çıkan snippet kısmında yapay zekanın farklı kaynaklardan derlediği bilgiler ve sohbet robotuyla diyaloğa devem etmek için ayrı bir kutucuk yer alacak. Görünüşe bakılırsa Microsoft, Google‘ın pazar payıyla mücadele etmek için yapay zeka destekli planında şimdiden vites yükseltmeye başladı.

Bu gelişmeden önce kullanıcılar, Bing’de sohbet seçeneğine tıklayarak yapay zeka destekli robotu kullanabiliyordu. Şimdi ise herhangi bir ekstra işlem yapmadan direkt arama sonuçlarında ChatGPT’yle karşılaşıyoruz. Bleeping Computer’da paylaşılan haberde “winver” kelimesinin aratıldığı ve en üst kısımda yapay zekanın beş siteden aldığı bilgileri sade bir cevap haline getirdiği görülüyor. Eğer sonuçta verilen bilgiler yetersiz ise konuyla ilgili olarak yapay zeka ile sohbet etmeye devam edebileceğiniz ayrı bir kısım da mevcut.

Microsoft Bing Arama

Bilmeyenler için, ‘winver’ Windows’un sürümünü ve işletim sistemi derleme numarasını gösteren bir komut. Bing’e eklenen yapay zeka da bunu doğru bir şekilde açıklamış. Öte yandan, yapay zeka destekli bu tarz arama sonuçları, geliştirme süreci devam ettiğinden şu anlık her sorguda karşımıza çıkmıyor.

Arama motorlarının ChatGPT gibi yeniliklerle başka bir evreye geçeceği artık yadsınamaz bir gerçek. Ancak kullanıcılar ve web siteler için farklı endişeler de gündeme gelmeye başladı. Bunlardan ilki yapay zekanın yanıltıcı veya yanlış yanıtlar verme ihtimali. Microsoft, geçmişte yaşanan bazı sorunlar yüzünden yapay zekanın verdiği yanıtlara şüpheyle yaklaşmamak gerektiğini ve Bing’in bu noktada iyi bir deneyim vadedeceğini belirtiyor.

Diğer bir tartışma ise web yayıncılığında yaşanabilecek trafik kaybı konusu. Bing’deki yapay zeka, yanıtını derlediği kaynakların bağlantısını paylaşıyor olsa da, kullanıcılar sohbet robotunun yanıtını okumaktan öteye gitmeyebilir. Bu durum, sitelerin varlığını etkileyebilecek önemli bir soru işareti. Düşüncelerini yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.