Anasayfa Haber Windows 11 Insider Preview 25346 Derlemesi Duyuruldu

Windows 11 Insider Preview 25346 Derlemesi Duyuruldu

Windows 11

Microsoft, 19 Nisan itibarıyla Windows 11 Insider Preview Build 25346’yı Canary Channel’a yayınlıyor.

Windows 11 Insider Preview 25346 Yenilikleri

Yeni sürümde öne çıkan “İçerik Uyarlamalı Parlaklık Kontrolü” ayarı, kullanıcıların zaten alışık olduğu bir özellik. Windows 11’deki bu yeni özellik, pil ömründen tasarruf etmek için azaltılmış güç tüketimi ile görsel deneyim arasında bir denge kurmak amacıyla, görüntülenen içeriğe bağlı olarak bir ekranın veya monitörün parlaklığını ayarlıyor. 25346 derlemesiyle beraber bu özellik, şarj cihazına takılı dizüstü bilgisayarlar ve 2’si 1 arada aygıtlar gibi cihazlarda çalışabilecek.

Windows 11 Ayarlar’da İçerik Uyarlanabilir Parlaklık Kontrolü seçenekleri.

Bu özellik, “Parlaklık ve renk” altındaki Ayarlar > Sistem > Görüntü aracılığıyla ve 3 seçenekli açılır menü aracılığıyla ayarlanabiliyor. Dizüstü bilgisayarlar ve 2’si 1 arada bilgisayarlar gibi pille çalışan aygıtlar için varsayılan ayar “Yalnızca Pille” şeklinde.

İçerik Uyarlamalı Parlaklık Kontrolü (CABC) ayarının OEM (cihazın üreticisi) tarafından etkinleştirilmesi gerekiyor. Sonuç olarak, bu özellik tüm dizüstü bilgisayarlarda veya 2’si 1 arada aygıtlarda mevcut değil. Kullanıcılar bu ayar için Geri Bildirim Merkezi’nde (WIN + F) Ekran ve Grafikler > Uyarlanabilir Parlaklık altında geri bildirimde bulunabilirler.

Değişiklikler ve İyileştirmeler

Uzak masaüstü oturumları için bağlantı çubuğu, Windows 11 tasarım ilkelerine uyacak şekilde aydınlık/koyu mod tasarımıyla yeniden tasarlandı.

Uzak Masaüstü

Uzak masaüstü oturumları için açık/koyu renkte tasarlanan yeni bağlantı çubuğu.

Kullanıcılar artık Dosya Gezgini’nde yerel bir dosyayı Outlook üzerinden kişileriyle paylaşırken, dosyayı hızlı bir şekilde e-postayla gönderme seçeneğini görebilecekler.

Görev Çubuğu ve Sistem Tepsisi

Kullanıcılar, sistem tepsisindeki ağ simgesini sağ tıkladığında ağ sorunlarını teşhis etme seçeneğini görebilirler.

Sistem tepsisindeki ağ simgesine sağ tıkladığınızda eklenen ağ sorunlarını teşhis etme seçeneği.

Ayarlar

Bu derlemeyle beraber yeni varlık sensörü gizlilik ayarı ve API’ler kullanıma sunuluyor. Uyumlu varlık sensörlerine sahip bir cihazınız varsa artık gizliliğinizi yönetebilir ve belirli uygulamaların bu sensörlere erişimini engelleyebilir/izin verebilirsiniz. Cihazınız destekliyorsa, bu ayarları Ayarlar > Gizlilik ve güvenlik > Varlık algılama altında bulabilirsiniz.

Cihazınız destekliyorsa Ayarlar altında yeni varlık sensörü gizlilik ayarları.

Windows Güvenliği

Windows 11 görselleriyle eşleşen güncellenmiş Windows Güvenlik (güvenlik duvarı) bildirim iletişim kutuları yeniden kullanıma sunuluyor.

Güncellenen Windows Güvenliği (güvenlik duvarı) bildirim iletişim kutuları.