Anasayfa Haber Apple M3 Pro, 12 CPU Çekirdeği ve 36 GB Bellek Desteğiyle Gelebilir

Apple M3 Pro, 12 CPU Çekirdeği ve 36 GB Bellek Desteğiyle Gelebilir

Apple M3 Pro

Bloomberg‘den Mark Gurman, M3 Pro yonga setinin 12 çekirdekli işlemci ve 18 çekirdekli GPU ile önceki modellere kıyasla performansta önemli bir artış sunmaya hazır olduğunu ileri sürdü. Bu anlamda Apple, silikon yeteneklerinin sınırlarını zorlamaya devam ederken M3 Pro, Mac cihazlarının gücünü ve verimliliğini yeniden tanımlamaya hazırlanıyor.

M3 Pro yonga setinin, TSMC’nin önceki 5nm teknolojisinden önemli bir sıçramayı temsil eden 3nm sürecinden yararlanması bekleniyor. M3 Pro’nun 12 çekirdekli işlemcisi ve 18 çekirdekli GPU’su, M1 Pro ve M2 Pro’ya göre bilgi işlem gücünde önemli bir artışa işaret ediyor. Ek olarak M3 Pro, 6 yüksek performanslı ve 6 güç tasarruflu çekirdeğe sahip dengeli bir yaklaşıma sahip olacak. M3 Pro’nun dikkate değer bir yönü de M2 Pro’da bulunan temel 16 GB’tan önemli bir artış olan 36 GB’a kadar RAM sunuyor olması.

Apple henüz resmi bir açıklama yapmış değil ancak M3 çipinin M3 Pro’dan önce çıkacağı tahmin ediliyor. Gurman, M3 çipine sahip ilk Mac’lerin muhtemelen yıl sonuna doğru veya gelecek yılın başlarında geleceğini ifade ediyor.