Anasayfa Haber Samsung Galaxy Z Flip5, DeX Desteği Sunabilir

Samsung Galaxy Z Flip5, DeX Desteği Sunabilir

Galaxy Z Flip5 DeX

Samsung DeX, Galaxy telefonlarının ve tabletlerinin masaüstü bilgisayarlara dönüşmesini sağlayan bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Son beş yıldaki çeşitli amiral gemisi Samsung telefonlar bunu desteklese de Flip serisi Dex’ten mahrum kaldı. Öte yandan SamMobile‘a göre, bu durum değişmek üzere ve yaklaşmakta olan Galaxy Z Flip5 katlanabilir telefon DeX desteği ile birlikte gelebilir.

Kaynak, özellikle ilgili herhangi bir ayrıntıyı vermiş değil. Ayrıca eski Flip modellerinin yazılım güncellemesi aracılığıyla özelliğe kavuşup kavuşmayacağı konusunda da bilgi yer almıyor. DeX’in mevcut cihazlarla çalıştığı şekilde bu modelde de çalışacağını tahmin ediyoruz. Bunun için uyumlu bir HDMI kablosuyla veya Miracast’ı destekleyen TV’ler ve monitörlerle kablosuz olarak özelliği kullanmak mümkün olacak. İşletim sisteminin Windows 10 veya Windows 11 olması koşuluyla PC’de yalnızca bir USB kablosuna ihtiyacınız olacak.

Bir başka belirsizlik de Dex Pad ve Dex Station’ın uyumluluğu konusunda. Mevcut ve muhtemelen gelecekteki Flip telefonlar, aksesuarların USB-C bağlantı noktasına fiziksel olarak takılabilirken yine de yazılım desteğine ihtiyaçları var. Yine de Z Flip’i üretkenlik uygulamalarında büyük bir ekranda kullanabilmenin oldukça işlevsel olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.