Anasayfa Haber ASUS ROG Ally, Yeni Güncellemeyle %20 Daha İyi Performans Sunuyor

ASUS ROG Ally, Yeni Güncellemeyle %20 Daha İyi Performans Sunuyor

ASUS ROG Ally

Oyuncuların merakla beklediği ASUS ROG Ally taşınabilir oyun konsolu elimize ulaşmış ve kutu açılışını yapmıştık. En kısa zamanda detaylı Ally incelemesi sizlerle olacak. Dave2D ise konsolu eline alan bir başka yayıncıydı.

ROG Ally konsolların kalbinde yer alan Ryzen Z1 APU’lar tamamen özel yongalar değil, Ryzen 7040U serisinin bir türevi. ASUS ve AMD, Steam Deck için özel olarak tasarlanan AMD Vang Gogh APU’sunun tasarlandığı gibi daha düşük TDP’lerde daha yüksek güç verimliliği sağlamak amacıyla Z1 serisinde yeni bir voltaj/frekans eğrisi kullanmak üzere birlikte çalıştı. Ancak bu değişikliklere rağmen Ally, daha düşük TDP’lerde Deck ile rekabet etmekte zorlanıyor. Yüksek güç tüketiminde ise daha iyi performans sunuyor.

Teknik özellikler açısından, Valve’ın oyun konsolu hem daha eski (RDNA 2) bir mimariye, hem de daha az sayıda grafik işlem birimine sahip. Bu eksikliklere rağmen Deck, 9W ve 15W oyunlarda ROG Ally’ye kıyasla hala iyi performans gösteriyordu.

ASUS, kısa zamanın ardından ROG Ally için yalnızca en yeni GPU sürücüleriyle çalışan yeni bir firmware yayınladı. Bu aygıt yazılımı, düşük güçlü oyunlarda önemli performans artışları getiriyor.

Dave2D, yeni güncellemeyle birlikte konsolun AYANEO 2S ile (Ryzen 7 7840U Phoenix APU) eşit performansa ulaştığını söylüyor. Grafiklerdeki sarı çubuk eski firmware, yeşil çubuk ise güncel firmware ile yapılan testleri kapsıyor. Özetle, 720p oyunlarda %15-20 arasında performans artışı kaydedilmiş.

Bununla birlikte, Steam Deck ultra düşük güçte hala bir avantaja sahip. Özel tasarlanan Van Gogh APU 3W’da bile çalışacak şekilde tasarlandı, ancak bu mod yalnızca hafif 2D oyunlar için kullanılmalı. Steam Deck, 9W’da yapılan testlerde ise ROG Ally’dan (Z1 Extreme) daha hızlı.