Anasayfa Haber Spotify Podcast Bölümünden 200 Kişiyi İşten Çıkarıyor

Spotify Podcast Bölümünden 200 Kişiyi İşten Çıkarıyor

Spotify Podcast Bölümünden İki Yüz Kişiyi İşten Çıkarıyor
Spotify Podcast Bölümü İşten Çıkarma

Spotify, işten çıkarmalara devam ediyor. Şirket, “stratejik yeniden düzenlemenin” bir parçası olarak podcast bölümünde çalışan 200 kişiyi yani işgücünün yaklaşık yüzde 2’sini işten çıkarıyor. Spotify, her bir podcast yaratıcısı ve şovları için kaynakları optimize eden daha “özel bir yaklaşıma” geçiyor ve bunun daha yalın bir ekip gerektirdiğine inanıyor.

Yeni strateji sonucu aynı zamanda Spotify’ın Gimlet ve Parcast prodüksiyon evlerini güncellenmiş bir Spotify Studios biriminde birleştirilecek. Her ne kadar geniş kitlelere ulaşan sık içeriklere yeni bir vurgu yapılacak olsa da tanınmış orijinalleri üretmeye ve yeni şovlar başlatmaya devam edecekler. Spotify bir bütün olarak mevcut kitlenin “tüketimini en üst düzeye çıkarmak” için çalışacak ve kullanıcılarını daha sık ve daha fazla podcast dinlemeye teşvik edecek.

Firma ayrıca Spotify For Podcasters analitiğini büyütüyor, reklam seçeneklerini iyileştiriyor ve içerik oluşturucuların kâr etmesine yardımcı olmak için “daha fazla iş modeli” ekliyor.

İşten çıkarmaların yanı sıra Spotify’ın geçtiğimiz sonbaharda çok sayıda programı yayından kaldırdığı ve bu süreçte podcast ekibinin yaklaşık yüzde 5’ini işten çıkardığı bildirildi. Servis ayrıca Ocak ayında toplam personelinin yüzde 6’sını işten çıkarmış ve aynı zamanda içerik şefi Dawn Ostroff (podcast içeriğini 40 kat büyütmesiyle tanınıyor) istifa etmişti. Şirket bu kategoride hala lider ancak artık eskisi kadar bu konudaki liderliği güvenli değil.