Anasayfa Haber TikTok Grace Adında Bir Yapay Zeka Üzerinde Çalışıyor

TikTok Grace Adında Bir Yapay Zeka Üzerinde Çalışıyor

TikTok Grace Adlı Bir Yapay Zeka Üzerinde Çalışıyor
TikTok Kullanan İnsan

Yapay zekanın farklı alanlardaki çeşitli teknolojilerde yaygın olarak kullanıldığını gördükten sonra, Çinli teknoloji devi TikTok yani ByteDance da yapay zeka kervanına katılmak istiyor gibi görünüyor.

Son zamanlarda giderek daha fazla sosyal medya platformunun yapay zeka teknolojilerini benimsediğini gördük. Şubat ayında Snapchat, Open-AI tarafından geliştirilen GPT sohbet robotu My AI’yı tanıttı.

Google bir sosyal medya platformu sayılmaz ancak o da ChatGPT’ye rakip olarak Bard‘ı tanıttı. Instagram’a da yapay zeka sohbet robotunun geleceği doğrulandı.

Haliyle şimdi sırada TikTok var, o da bu kervana katılıyor. “Grace” kod adlı bir yapay zeka sohbet robotu üzerinde çalıştıkları söyleniyor. Şirketin sözcüsüne göre, sohbet botunu kullanan çalışanlar, sohbet botunun birkaç büyük dil modeline dayandığını belirten bir açılış mesajı görüyor.

ByteDance’ın kendi büyük dil modellerini geliştirdiği haberi Çin basınında yer alsa da şirket bunu doğrulamadı. Hatta geçtiğimiz haftalarda TikTok’un Tako adında başka bir sohbet robotu geliştirdiğine ve test ettiğine dair haberler de var.