Anasayfa Makale macOS Sonoma Beta Nasıl Yüklenir?

macOS Sonoma Beta Nasıl Yüklenir?

macOS Sonoma Beta

Sonoma Beta sürümü ile, resmi güncellemeler yayınlanmadan önce Sonoma’ya gelen yenilikleri önceden deneyimlemek mümkün. Bunun için Sonoma Beta sürümüne kayıt olmanız yeterli. Bu sayede yeni güncellemeler için hem geri bildirim gönderip hem de önceden deneyim edinebilirsiniz.

Bilindiği üzere macOS Sonoma, ilk olarak WWDC‘de kullanıcılarla buluştu. Yeni sürüm beraberinde çok fazla özellik getiriyor. Genellikle Apple yeni yazılımları yılın ilerleyen zamanlarında kullanıma sunuyor. Bu sebepten yeni sürümleri orijinal versiyonla denemek isteyen kullanıcıların biraz beklemesi gerekiyor.

Ancak Beta sürümler sayesinde henüz çıkmamış yazılımları çok daha öncesinden deneyimlemek mümkün. Tüm bunlar için ilk yapılması gereken bir Geliştirici hesabına sahip olmak. Hesap oluşturmak için Hüküm ve Koşulları kabul etmeniz gerektiğini unutmayın. Zaten bir hesabınız varsa bu adımı geçebilirsiniz.

macOS Sonoma Beta Nasıl İndirilir?

macOS Sonoma Beta’yı kurmadan önce önemli verilerinizi yedeklemek isteyebilirsiniz. Mac’inizi istediğiniz yöntemle yedekleyebilirsiniz. Daha sonrasında uygulama ayarlarından Genel kısmına gidin. Direkt Ayarlar > Genel sekmesi altından ulaşabilirsiniz. Bu kısımda kullanıcıya birkaç seçenek sunulur. Buradan Yazılımı Güncelle seçeneğini seçmelisiniz.

Zaten güncel sürümü kullanıyorsanız bu kısmı atlayabilirsiniz. Ancak hâlen macOS Ventura’dan daha eski bir sürümü kullanıyorsanız güncelleme yaptığınızdan emin olun.

Güncelleme Seçeneği Görünmüyorsa Ne Yapılabilir?

Bu durumda “Yalnızca Güvenlik Güncellemeleri” seçeneğinin yanında bulunan daire içerisindeki “i” harfine basmalı ve “macOS güncellemelerini yükle” seçeneğini seçmelisiniz.

macOS’ta Beta Güncellemelerini Yükleme

Güncelleme yaptıktan sonra Beta Güncellemelerini kurma seçeneğini görebilirsiniz. “İ” harfine bastıktan sonra macOS Sonoma’nın geliştirici yapısını seçebilirsiniz. Güncellemenin yüklenmesi yaklaşık bir saat kadar sürer.

Şu anda bu sürümün bir geliştirici derlemesi olduğunu unutmayın. Günlük kullanımda herhangi bir sorun yaşanmamış olsa da kullanıma bağlı zorluklar görülebilir. Sonoma yüklendiğinde, Diablo IV ve diğer oyunlar gibi oyunları oynamanıza izin veren Game Porting Kit’i test etmeye başlayabilirsiniz.

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version