Anasayfa Haber ISO Çökme Problemini Düzelten Rufus 4.2.2070 Beta Sürümü Yayınlandı

ISO Çökme Problemini Düzelten Rufus 4.2.2070 Beta Sürümü Yayınlandı

Rufus 4.2.4070 Beta Sürümü Yayınlandı

Rufus’un son sürümü olan 4.2.2070 Beta bugün erken saatlerde yayınlandı. Yeni sürüm, kullanıcılar Windows ISO’larının 32 bit (x86) sürümlerini açmaya çalıştıklarında oluşan kilitlenme sorununu gideriyor. Güncelleme ayrıca UEFI tarafından iptal edilen önyükleyicilere karşı algılama sağlıyor ve uyarı ekliyor.

Güvenli Önyükleme Yasak İmza Veritabanı veya Microsoft’tan Güvenli Önyükleme DBX, temel olarak tehlikeli olduğu tespit edilen kara listeye alınmış UEFI yürütülebilir dosyaları için bir engelleme listesidir. Şirket ayrıca yakın zamanda, savunmasız Windows önyükleme yöneticilerinin WDAC UEFI kilidi kullanarak nasıl engelleneceği konusunda bir kılavuz yayınladı.

Tüm bunların yanı sıra, yeni sürüm ZIP64 desteği de getiriyor. Bu, kullanıcıların artık 4 GB’tan büyük .zip dosyalarını çıkarabileceği anlamına geliyor. Artık diskleri sıkıştırılmış Sanal Sabit Disk v2 (VHDX) görüntüleri olarak eklemek veya geri yüklemek mümkün.

Rufus 4.2.2070 Beta için tam değişiklik günlüğü:

  • UEFI tarafından iptal edilen önyükleyiciler için algılama ve uyarı ekleyin ( SkuSiPolicy.p7b aracılığıyla iptal edilenler dahil )
  • 4 GB’tan büyük .zip resimlerini ayıklamak için ZIP64 desteği ekleyin
  • Sıkıştırılmış VHDX görüntüsüne/bu görüntüden geçerli sürücüyü kaydetme ve geri yükleme ekleme
  • Sıkıştırılmış FFU (Tam Flaş Güncelleme) görüntüsüne/bu görüntüden geçerli sürücüyü kaydetme ve geri yükleme ekleme [Deneysel]
  • Windows ISO’larını x86 32 bit sürümüyle açmaya çalışırken oluşan bir çökmeyi düzeltin
  • Debian 12 netinst görüntüleri için ISO → ESP sınırını artırın
  • Ana bölüm boyutunun küme boyutuyla hizalandığından emin olun

Rufus’u kullanmak isterseniz resmi web sitesi üzerinden indirebilirsiniz.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version