Anasayfa Haber Intel, NUC Mini PC Üretimini Sonlandırıyor

Intel, NUC Mini PC Üretimini Sonlandırıyor

Bir süredir Intel’in NUC ürünlerinden vazgeçeceği, üretimi bırakacağı konuşuluyordu. Teknoloji devi, NUC iş birimlerine doğrudan yatırımı durdurma planlarını onaylayan şirket bir toplantı yaptı. Söylentiler kısa süre içinde doğrulandı. Intel artık NUC markalı ürünler üretmeyecek.

ServeTheHome‘dan gelen bilgilere göre Intel, NUC (Next Unit of Compute) iş koluna daha fazla yatırım yapılmayacağını teyit eden bir e-posta gönderdi. NUC iş birimi Mini-PC, dizüstü bilgisayar referans sistemleri ve daha fazlası dahil olmak üzere çok sayıda üründen sorumluydu.

NUC mini sistemler Türkiye’de resmi olarak satılmasa da Hades Canyon NUC8I7HVK ve NUC7i3BNH gibi modelleri inceleme fırsatı bulmuştuk. Resmi bilgilere göre NUC imzalı sistemler Intel tarafından üretilmeyecek. Şirket stratejisini değiştirerek ortaklarını desteklemeye karar vermiş:

Next Unit of Compute (NUC) işine doğrudan yatırımı durdurmaya ve stratejimizi ekosistem ortaklarımızın NUC inovasyonunu ve büyümesini sürdürmesini sağlayacak şekilde değiştirmeye karar verdik. Bu karar Intel’in İstemci Bilgi İşlem Grubu (CCG) veya Ağ ve Uç Bilgi İşlem (NEX) işlerinin geri kalanını etkilemeyecek. Ayrıca sorunsuz bir geçiş sağlamak ve mevcut tüm taahhütlerimizi yerine getirmek için iş ortaklarımız ve müşterilerimizle birlikte çalışıyoruz.

İyi olan şu ki NUC üretimi tamamen durmuyor. Yani görünüşe yeni nesil ürünler piyasaya çıkmaya devam edecek.